entrants · General · pastes salades

Tarta tatin de patató, tomàtiga i formatge de cabra

El títol d’aquesta recepta s’assembla més a un joc de vocalització que no a una altra cosa. Però el cert és que és una delícia que tant serveix d’entrant com de plat únic. Tot i que segueix unes quantes pautes és molt bona de fer.

Amb aquesta recepta particip en el concurs del 1r aniversari del blog Terecetario, on la única cosa que es demanava és que aparegués alguna lletra “T”. Condició que en aquest cas es compleix i molt i ja que és així aprofit l’avinentesa del concurs!

Ingredients (per a un motllo de 30 cm diàmetre)
1 làmina de pasta de fulls
1 kg de patató
400 gr de tomàtigues raf petitones o tomàtigues xerri
1 manat de grells
formatge rul·lo de cabra
coriandre mòlt
sal, orenga, pebre bo
10 gr mantega
4 cullerades de sucre

Rentam les tomàtigues, les partim per la meitat i les enfornam entre 100 i 130 ºC durant una horeta aproximadament. Reservam.

Bullim el patató sencer i sense pelar fins que sigui cuit. Colam l’aigua i reservam.

Tallam els grells a trossos petits, el sofregim en molt poc oli. Colam i reservam.

Encalentim el forn a 200ºC. Cobrim un motllo rodó de laterals baixos amb paper sulfuritzat. Feim un caramel amb la mantega i el sucre i l’escampam sobre el motllo intentant que quedi més o manco cobert. Espolvorejam d’orenga i anam tallant el  patató a rodanxes gruixades o per la meitat fins que tenguem el fons cobert. Seguidament omplim els buits amb les tomàtigues, el grell i el formatge. Salpebram i hi espolvorejam el coriandre.

Ho tapam amb la pasta de fulls pressionant les voreres cap a l’interior del motllo i l’enfornam durant 25 minuts. Baixarem la temperatura a 180ºC i l’hi deixarem entre 10-15 minuts més. Una vegada a fora, la deixam reposar uns minuts i giram la tarta. Millor servir-la calenta o tèbia.

-Les tomàtigues es poden fer el dia anterior i guardar-les en un recipient dins la gelera. Tot i que la recepta original era amb tomàtigues xerri, vaig emprar una variant petita de les raf que eren molt gustoses. Si teniu oportunitat de trobar-les no vos decepcionaran.

Font: l’Exquisit.

2 thoughts on “Tarta tatin de patató, tomàtiga i formatge de cabra

Deixa un comentari