General · postres

Pastís de remolatxa i cobertura de xocolata

tarta-remolatxa1

El nom d’aquesta tarta pot no ser molt atraient i pot resultar estrany que la remolatxa pugui ser l’ingredient principal d’unes postres. Però heu de deixar que vos sorprengui i no l’heu de témer. Tenia moltes ganes de publicar aquest post i realment he tardat molt. Taulaposada és filla d’aquest pastís!!! Aquest estiu passat vàrem anar quinze dies per Escòcia i entre moltes altres coses meravelloses en tastàrem un de similar en un petit restaurant italià d’Edimburg on s’hi menjava molt bé i on unificaven les dues cultures gastronòmiques. De tornada, cercant la recepta per internet, em vaig adonar de la gran quantitat de blogs que hi ha a la xarxa. I així va néixer el cuquet de tenir-ne un de propi. També he de dir que encara no he trobat la recepta perfecta però vos anim a provar aquesta.

Amb la tarta de remolatxa particip en el repte de la Recepta viatgera del Taller de cuina.

Ingredients
340 gr de puré de remolatxa
250 gr mantega
300 gr sucre morè
3 ous grossos
115 gr xocolata de cobertura
1 cullereta extracte de vainilla
280 gr farina
2 culleretes bicarbonat sòdic
1/4 cullereta sal
per a la cobertura:
200 ml nata 35% M.G.
200 gr xocolata de cobertura

Primer de tot farem el puré de remolatxa triturant un paquet de remolatxes cuites envasades al buit i posades a colar en un colador fi. Millor si hi està tota la nit per a què perdin molt de líquid. Això farà que la textura de la coca no esmussi al paladar.

Tamisarem la farina amb el bicarbonat i la sal.

Fondrem la xocolata trossejada al microones amb 50 gr de mantega. Reservarem.

En un bol batrem el sucre amb la mantega fins que tenguem una crema escumosa. Hi afegirem els ous d’un en un, a mesura que es vagin incorporant. Quan estigui hi posarem l’extracte de vinilla. Tot seguit hi sumarem el puré de remolatxa i la xocolata i seguirem batent. Afegirem la farina i ho batrem fins que tenguem una massa uniforme i tots els ingredients estiguin ben incorporats. Abocarem la massa en el motllo, allisarem la superfície i l’enfornarem en el forn preencalentit a 175ºC durant 45-55 minuts. Farem la prova amb un ganivet per saber si ja està i si ens surt net la treurem i la deixarem refredar sobre una reixa.

Per a la cobertura posarem la xocolata trossejada en un recipient. Bullirem la nata i l’abocarem sobre la xocolata. Deixarem que reposi uns minuts i després ho batrem fins que tenguem una crema.

Quan la tarta hagi refredat la desemmotllarem i la cobrirem amb la crema de xocolata. També podem partir-la per la meitat i posar-ne pel mig i després cobrir-la. Aquesta que veis a la fotografia la vaig fer dividint la massa en dos motllos iguals que després vaig muntar unint les dues parts amb la crema. De totes maneres, a mi m’agrada més posar-la en un de sol i després partir-la.

Si vos agrada la remolatxa aquí trobareu una altra recepta que vaig publicar fa un mesos, molt lleugera i adient pel temps que vendrà ara: sopa freda de remolatxa.

2 thoughts on “Pastís de remolatxa i cobertura de xocolata

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s