conserves · peix i marisc

Bonítol en conserva

M’agrada fer aquesta conserva perquè el resultat final és molt satisfactori. Tot i que pot semblar que du molta feina no és gens complicada. Per altra part el preu d’aquest peix és bastant assequible i si comparam el que ens costa un pot de conserva artesana amb el cost i el que en treim d’un sol peix, val molt la pena.

Ingredients
1 i 1/2 Kg de bonítol
oli verge
sal

Bullirem el bonítol en una olla grossa amb aigua i sal (3-4 cullerades) durant 20-25 minuts o fins que la carn es desprengui de l’espina fàcilment i sigui cuit per dins. Dependrà un poc del tamany del peix.

El colarem i el deixarem ben tapat dins la gelera per a que s’assequi bé.

Treurem la pell, les espines i les parts negres o sanguinoses i ferem trossos dels lloms. Els posarem en pots de vidre nets i hi abocarem l’oli fins que el peix estigui ben cobert. Amb l’ajuda d’un bastonet remenarem per a què surtin les bombolles d’aire i l’oli penetri bé per tot.

bonitol5

Posarem els pots ben tancats en una olla, tapats d’aigua i els coeurem al bany maria 3 hores. Vigilarem que estiguin sempre coberts d’aigua i n’hi afegirem si és necessari. Passat aquest temps deixarem que refredin dins la mateixa aigua abans de treure els pots.

Totes les miques que queden o trossets petits es poden aprofitar. Jo pos els lloms més grans per una part i amb els més petits acab d’omplir els pots. Amb les miques faig un altre pot que va molt bé per a ensalades, mentre que els trossos grans queden millor per acompanyar una torrada o qualsevol altre tipus de plat, com el que veis a les fotografies. Aquests entrants els vaig fer amb galetes de mostassa, pebres torrats i sal en escates.

2 thoughts on “Bonítol en conserva

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s