conserves · peix i marisc

Bonítol en conserva

Tenia moltes ganes de publicar aquest post i he hagut d’esperar un mes bo per fer-ho. M’agrada fer aquesta conserva perquè el resultat final és molt satisfactori. Tot i que pot semblar que du molta feina no és gens complicada. Per altra part el preu d’aquest peix és bastant assequible i si comparam el que ens costa un pot de conserva artesana amb el cost i el que en treim d’un sol peix, val molt la pena.

Ingredients
1 i 1/2 Kg de bonítol
oli verge
sal

Bullim el bonítol en una olla grossa amb aigua i sal (3-4 cullerades) durant 20-25 minuts o fins que la carn es desprengui de l’espina fàcilment i sigui cuit per dins. Dependrà un poc del tamany del peix.

El deixam degotar un dia per a què amolli tota l’aigua. Jo el guard ben tapat dins la gelera i d’aquesta manera s’asseca bé.

Treim la pell, les espines i les parts negres i feim trossos dels lloms. Els posam en pots de vidre nets i hi abocam l’oli fins que el peix estigui ben cobert. Amb l’ajuda d’un bastonet remenarem per a què surtin les bombolles d’aire i l’oli penetri bé per tot. Deixau-ho reposar una estona i acabau d’omplir d’oli si veis que aquest ha baixat de nivell.

Posau els pots ben tancats en una olla tapats d’aigua i coeu-los al bany maria de trenta minuts a una hora. Passat aquest temps deixarem que refredin abans de treure’ls.

És preferible esperar un mes abans de tastar la conserva, per tal que s’assenti bé. De totes maneres altres vegades l’he oberta abans i era ben bona. Si voleu podeu posar llorer, pebre coent o pebre en gra dins l’oli. Vos aconsell que trieu un oli de qualitat, ho agraireu.

Totes les miques que queden o trossets petits es poden aprofitar. Jo pos els lloms més grans per una part i amb els més petits acab d’omplir els pots. Amb les miques faig un altre pot que va molt bé per a ensalades, mentre que els trossos grans queden millor per acompanyar una torrada o qualsevol altre tipus de plat, com el que veis a les fotografies. Aquests entrants els vaig fer amb galletes de mostassa, pebres torrats i sal en escates.

2 thoughts on “Bonítol en conserva

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s