cremes i sopes · entrants · General · verdures

Crema de moniatos i carabassa rostida especiada


Crema de moniato i carabassa rostida especiada

Que bé que acompanyen les cremes en els dies de fred. Aquesta va quedar sedosa i amb un punt picant gràcies al gingebre, la coentor que desprenia em va semblar medicinal. Tenia una ricotta fumada que havia comprat al mercat de Santa Catalina de Palma, en una parada de productes italians i em va semblar un bon acompanyament. Aquesta crema és més aviat dolceta i la ricotta fumada, que és seca i salada m’oferia un contrapunt interessant. Si no trobau aquest formatge no passa res, un bon parmesà us servirà tot i que us la podeu menjar tal qual.

Ingredients
500 gr carabassa sense pell ni pinyols
500 gr moniatos
1 ceba
1/4 c/p canyella mòlta
1/4 c/p cardamom mòlt
1/8 c/p nou moscada
2 cm arrel de gingebre
1 all
1 c/s oli oliva extra verge
1 fulla de llorer
aigua, sal i pebre bo
100 ml llet (desnatada en el meu cas)
llenques de ricotta fumada

Crema moniatos-carabassa

Encendrem el forn a 220ºC.
Posarem la carabassa tallada a llesques en un bol, la mesclarem amb les espècies, el llorer, l’arrel de gingebre ratllada, l’all ratllat, sal, pebre bo i la cullerada d’oli. Ho mesclarem bé i ho abocarem sobre paper d’alumini. Farem un paquet ben tancat i el posarem en una palangana. Quan el forn sigui calent ho enfornarem per espai de 30 minuts.

Mentrestant pelarem la ceba i els moniatos i els tallarem a daus grossos. Posarem aigua al foc i en bullir hi abocarem els moniatos i la ceba  i deixarem que cogui uns 10 minuts o fins que vegem que els daus són tous.

Crema moniato-carabassa2

Hi abocarem la carabassa cuita i deixarem que cogui 3 minuts més. Retirarem del foc. Treurem una mica d’aigua per evitar que ens surti aigualida la crema i ho passarem pel túrmix. Hi afegirem la llet i l’aigua segons com ho vulguem d’espès. Tornarem a posar la crema al foc uns minuts i la rectificarem de sal.

Abans de servir la crema l’acompanyarem amb unes llenques de ricotta fumada o de qualsevol altra formatge que ens agradi. També hi acompanya bé la crême fraîche.

crema moniato-carabassa4

Notes:
-Per aprofitar el gingebre us aconsell que el peleu raspant-lo amb l’esquena del ganivet, veureu que pràcticament només en traieu la pell.
-No fa falta que poseu massa aigua al foc, només la quantitat justa que tapi les verdures.
-Per aprofitar millor les vitamines de les verdures és aconsellable abocar-les a l’aigua quan aquesta bulli i no al principi.

2 thoughts on “Crema de moniatos i carabassa rostida especiada

  1. Jo tinc un problema amb les cremes de carbassa, per a mi són dolçes i si li afegeixes moniato més encara, tot i que és molt bona idea per aquests dies de fred. El toc de ricotta m’ha agradat molt. Besades

    M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s