General · postres · receptes dolces

Galette de pomes amb licor de cassís

Galette de poma i licor de cassís

El licor de cassís és un licor originari de’Occitània que s’elabora amb groselles negres i aiguardent. A mi em recorda als parents francesos que, quan venien de visita a ca la padrina, solien dur presents dels “colmados” que tenien: uns dàtils enormes, caramels, cognac, calvados o aquest licor. Algunes vegades l’havia emprat en una ganatxe de xocolata i ara, en aquesta recepta, m’ha ajudat a potenciar el sabor de les pomes.

Aquesta és una recepta improvisada, per a un dinar de diumenge sense postres i pocs ingredients per elaborar-ne. I trob que va molt bé per aprofitar fruita de temporada o que ja comença a passar-se. No m’ha sortit molt dolça, la galette, si us agraden les postres ben ensucrades us aconsell que n’hi afegiu.

galette pomes4

Ingredients
per a la massa
80 gr farina
2 c/p sucre morè
40 gr floc de civada
80 gr formatge cremós (en el meu cas era de cabra)
30 gr de mantega
1 polsim de sal
1/4 canyella mòlta
2 c/p aigua freda
per al farcit
2-3 pomes
2 c/s licor de cassis
2 c/s sucre morè
1 c/s extracte de vainilla
1 c/p maizena

Tamisarem la farina i la mesclarem amb els flocs de civada, el polsim de sal, la canyella mòlta i el sucre. Hi posarem la mantega, unint-la amb les mans, intentant que ens quedi com una farina arenosa. Si teniu robot de cuina, una picadora o thermomix, serà el més útil i fàcil en aquest cas. Hi afegirem el formatge cremós i quan estigui ben lligat hi posarem l’aigua, a poc a poc. Si trobau que no l’hi heu de posar tota no ho faceu. Anau en compte, també, de no pastar la massa per a què no es desenvolupi el gluten, només ha de lligar. Farem una bolla que embolicarem en paper film i deixarem que reposi a la gelera una hora.

galette pomes2

Mentrestant pelarem i tallarem les pomes a làmines. Les posarem en un bol amb el licor, el sucre i l’extracte de vainilla. Ho anirem remenant de tant en tant per a què es reparteixin bé els sabors, les pomes són com una esponja.

Treurem la massa i l’estendrem sobre un paper de forn. Millor si us ajudau del paper film per a què no s’aferri a l’aprimador. Empolsinarem amb la maizena i l’hi escamparem bé amb els dits. Això evitarà que el suc de la fruita banyi la massa i la rompi mentre és al forn.

Colarem la fruita i l’estendrem en el centre de la massa, deixant dos dits de les voreres lliures. Empolsarem amb una mica de sucre i aixecarem la pasta per damunt la fruita intentant que clogui una mica.

galette pomes

Enfornarem a 170 ºC uns 35-40 minuts o fins que vegem que està ben daurada per fora i de sola.

La treurem i deixarem refredar sobre una reixa.

Si voleu podeu reduir el líquid de maceració per a acompanyar la galette. Jo vaig fer una salseta afegint-hi 3 c/s de licor de cassís, 1 de sucre i nata de civada i ho vaig coure una estona a foc baix.

Servirem la galette amb una mica de sucre en pols i ametlles laminades

galette pomes3

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s