entrants · General · peix i marisc · Receptes salades · verdures

Patató a la brava i musclos al vapor, el plaer de fer el vermut a la terrassa.

Patató a la brava i musclos al vapor

Quina calor que feia el dissabte passat!!! havíem quedat a Palma a passar el cap de setmana i decidírem encetar la temporada fent l’aperitiu-dinar a la terrassa. Entre el para-sol i l’airet que circulava vàrem gaudir realment del migdia, cosa que no podem fer a l’estiu de ple. He de dir que som uns privilegiats perquè tenim una terrassa amb unes vistes precioses a la catedral. I quan ens giram, són l’església de st Francesc i el pinacle de sta Eulàlia el que ens deixa bocabadats. Són el nostre triangle visual, llàstima que l’església de Montission quedi oculta rera les teulades perquè ja seria la culminació de les grans vistes del barri.

Idò en aquest idíl·lic context, ens posàrem fins amb un vermut casolà d’allò més bo. Feia temps que volia fer una recepta de patates braves emprant patató i va venir molt bé que a Memòries d’una Cuinera les proposassen pel mes de maig. Nosaltres les acompanyàrem amb uns musclos al vapor, facilíssims de fer i unes croquetes de carxofa que trobareu aquí. Esper que us agradi la recepta. Jo només fris de poder repetir l’experiència perquè res no va tocar voreres.

patató-musclos4

Ingredients per al patató
Patató
alls  i llorer
5 c/s maionesa casolana o de bona qualitat
3 nyores
1/2 c/p pebre bord
1/4 c/p pebre bord coent
per als musclos
musclos
llimona
pebre bord

Patató musclos2

Primer de tot farem els musclos nets. Els treurem les barbes i rascarem la brutor de la conxa. Descartarem els que estiguin oberts i no es tanquin quan els pressionem. Els repassarem d’aigua i quan hagin degotat els posarem, talment, en una olla al foc, tapada. Uns minuts després s’hauran obert i aturarem el foc. És convenient que vigilem ja que si ens passam amb la cocció s’assecaran i no valdran gaire. Els treurem de l’olla i colarem el brou que facin. Sucarem la llimona i l’ajuntarem amb el suc dels musclos. Treurem una de les dues conxes als musclos i els posarem en un plat o un bol.  Els regarem amb brou i els empolsarem amb pebre bord acabat de moldre.

Patató-musclos1

Hidratarem les nyores. Treurem la popa amb l’esquena d’un ganivet. La picarem amb el túrmix amb la maionesa i el pebre bord. Rectificarem de coent.

Rentarem el patató i el bullirem. El pelarem abans que refredi ja que ens facilitarà la feina. El fregirem en una pella amb l’oli  ben calent, amb els alls i la fulla de llorer. És important que es faci per tandes, sense amuntegar les patates. Quan estigui ben daurat el treurem i deixarem que degoti sobre paper absorbent. Servirem el patató acompanyat de la salsa a la brava.

Ara ja només quedarà degustar-ho amb una cerveseta ben fresca o un palo amb sifó, tot un plaer!!!

Patató musclos3

 

2 thoughts on “Patató a la brava i musclos al vapor, el plaer de fer el vermut a la terrassa.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s