entrants · General · pastes salades · Receptes salades · verdures

Galette amb espinacs i formatge de cabra

Galette d'espinacs i formatge de cabra

L’entrada d’avui m’agrada per la seva versatilitat. Es poden fer multitud de combinacions amb el farcit i amb la pasta, depenent de les verdures de temporada, per exemple, o també fer variacions dolces. Les galettes són ideals com a entrant i per a un dia que es fa un buffet, una festa o per endur-se’n a la platja. Aquestes de la fotografia les vaig fer ja fa temps, hauria estat bé publicar-ne amb els fruits de la tardor que ja començam a trobar al mercat, com la carabassa o els bolets però per no esperar més aquí les teniu.

Ingredients
per a la massa
150 gr farina integral
50 gr farina fluixa
50 gr floc civada
1 pessic sal
125 gr mantega
1 ou
1 c/s llet
1c/s aigua

per al farcit
1 ceba
1 all
600 gr espinacs
formatge de cabra

galette espinacsMesclarem les farines tamisades, els flocs de civada  i la sal en un bol. Hi afegirem la mantega i mesclarem amb els dits fins que ens quedi com a  miques de pa. Hi sumarem l’ou i la llet i ho integrarem amb l’ajuda d’una espàtula. Hi posarem l’aigua en cas de què sigui necessari. No ho pastarem, quan estigui ben mesclat farem un bolla, la taparem amb paper film i la posarem a la gelera per espai d’una hora.

Mentrestant aprofitarem per fer el farcit. Escaldarem els espinacs ja nets. Colarem i reservarem.

Tallarem la ceba a daus. La sofregirem amb una mica d’oli juntament amb l’all. Quan sigui ben cuita hi posarem els espinacs. Salpbrarem i deixarem coure uns minuts. Treurem del foc i reservarem.

Dividirem la massa en porcions d’uns 100 gr. Farem una bolla amb cada una. Sobre una superfíície enfarinada les aprimarem fins que tenguem un disc prim però manejable. Disposarem una bona cullerada d’espinacs en el centre, un tall de formatge de cabra i tancarem la galette disposant les voreres de la pasta cap al centre.

galette espinacs1

Quan tenguem totes les galettes a punt les enfornarem a 180 ºC durant 30 minuts aproximadament o fins que estiguin daurades per tot arreu. Les deixarem refredar una mica i ja estaran llestes. Acompanyant-les amb una mica de lletuga tendreu un plat principal ben substanciós.

Us aconsell que aprimeu la pasta i sigueu generosos amb el farcit.

 

2 thoughts on “Galette amb espinacs i formatge de cabra

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s