General · Receptes salades · verdures

Falafels amb salsa muhammara

falafels amb salsa muhammara

Les croquetes més famoses d’Orient prenen avui protagonisme al blog. Aquestes boles cruixents es solen fer de cigrons o de faves però aquí les presentam cambinades amb pèsols pelats, que li donen color al resultat final. En general es combinen amb salsa de iogurt però com que ja n’he fet altres vegades per taulaposada, he pensat en acompanyar-les amb una salsa de pebres ben especial, la salsa muhammara, una salsa d’origen siri, un punt picant i amb molt de contrast.

Amb aquesta recepta em vull sumar a la iniciativa de dedicar els dilluns a la dieta vegetariana. Per mi és fàcil ja que són molts els dies que puc estar sense consumir carn o peix. Però ja que hi som ho farem amb consciència i per aportar alguna idea a qui s’hi vulgui sumar.

Ingredients (18-20 unitats)

per als falafels
150 gr pèsols pelats secs
150 gr cigrons crus
140 gr ceba
2 alls grossos
20 gr cilantre
10 gr julivert
50 gr farina de cigrons
2 c/p comí en pols
1 c/p canyella
1 c/p cúrcuma
1/4 caiena en pols
1c/p bicarbonat sòdic
1 1/2 c/p sal
per a la salsa muhammara
250 gr pebres torrats
30 gr pa
60 gr nous
1 c/p pinyons
suc de 1/2 llimona
3 alls
1/2 c/p comí
1/4 caiena en pols
3 c/s de salsa o melassa de magrana
6 c/s oli verjo extra
1/2 c/p sal

falafelsPrimer de tot posarem els cigrons i els pèsols en remull. Afegirem una cullerada de bicarbonat a l’aigua i els deixarem en remull tota la nit.

Colarem les llegums i les passarem per aigua. Les picarem amb la picadora i les posarem en un bol. Les mesclarem amb la ceba picada, els alls, el julivert, el cilantre, les espècies, el bicarbonat, la farina i la sal. Mesclarem bé i deixarem que reposi uns 30 minuts a la gelera.

Farem bolles allargades amb les mans, procurant que quedin compactes i les fregirem en oli ben calent, baixant-lo al mínim una vegada que haurem posat el falafels a dins per tal que es fregeixin bé per dins. Una vegada siguin cuites les treurem i les deixarem sobre un paper absorbent.

falafels1

Per fer la salsa posarem els pebres i la resta d’ingredients en el recipient del túrmix i ho picarem fins que estigui ben emulsionada. Rectificarem de sal o d’alguna espècia al nostre gus t i ja la tendrem llesta.

Servirem els falafels amb la salsa. Si tenim pa de pita i una mica de  lletuga arrodonirem molt el plat. Bon profit!!!

Si no voleu fer tots els falafels el mateix dia, podeu congelar la pasta crua o els falafels fets abans de coure igual que quan feim croquetes.

falafels2

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s