ensalades · entrants · General · Receptes salades

Labneh amb ensalada de taronja i tapenade de kalamates

labneh amb ensalada de taronja

Vaig conèixer el labneh gràcies a “Gastronomia & Cia”, una pàgina a la qual estic subscrita i que m’aporta moltes idees. Tan aviat com vaig conèixer aquesta manera de transformar el iogurt vaig tenir ganes d’experimentar i, de passada, fer alguna cosa amb l’excedent que tenia a la gelera. Des de fa unes setmanes faig iogurt búlgar natural i em donaren la bactèria al mateix temps que en tenia de comercials i clar, no sabia què fer-ne.

Tant si en teniu com si no, vos recoman aquesta recepta de veres. No pot ser més fàcil, cremosa, especial i sorprenent. El podeu combinar de moltes maneres, fins i tot menjar-vos-el com si es tractàs d’un formatge per untar ja que aquesta és realment la consistència que té. Aquí el propòs amb una ensalada de taronja que li aporta frescor, dolçor i acidesa i un tapenade d’olives de kalamata, de gust fort i àcid que contrasta molt bé amb la resta d’ingredients.

labneh2

Ingredients

2 iogurts naturals

3 taronges

40 gr bledes vermelles o rúcula

1/2 ceba blanca petita

1/2 alvocat

sèsam

herbassana

aroma de flor de taronger

per a la tapenade

100 gr d’olives de kalamata

1 cullerada formatge d’untar

labneh6

Per fer el labneh disposarem el iogurt en una garsa o una tela de malla fina com la que veis a la fotografia. Farem un sac i el tancarem amb un fil de cuina. El penjarem així com veim a la imatge, evitant que toqui a terra i deixant que amolli el suero. El posarem a la gelera i en unes 4 hores ja estarà llest.

Farem el tapenade picant les olives sense el pinyol amb una picadora. Les mesclarem amb la cullerada de formatge per donar-li untuositat.

Pelarem les taronges al viu i reservarem el suc que amollin.

Tallarem la ceba i l’alvocat a làmines.

Farem una vinagreta lligant el suc de taronja i un raig d’oli verge.

Muntarem l’ensalada fent una base amb els grells de taronja i la ceba, posarem el labneh al damunt i l’acompanyarem amb l’alvocat, les bledes vermelles i el tapenade. Afegirem l’herbassana picada, el sèsam, salpebrarem i regarem amb la vinagreta. Pulveritzarem l’aigua de flor de taronger per damunt l’ensalada i la servirem de seguida.

labneh3Aquesta ensalada és bastant completa i pot constituir perfectament un plat principal. Amb aquests ingredients n’hi ha prou per dinar una persona però pot ser també un bon entrant. Vos aconsell acompanyar-la amb una mic de pa torrat.

 

 

2 thoughts on “Labneh amb ensalada de taronja i tapenade de kalamates

  1. Jo feia temps que preparava iogurt d’aquesta forma per poder fer postres adaptats a la dieta d’aprimament que estic fent i no tenia ni idea que aquesta preparació es deia labneh. Sempre s’aprenen coses noves 🙂
    Una ensalda ideal
    Muacs

    M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s