Cuina mallorquina · General · receptes dolces

Robiols de pasta fullada

Feia molt de temps que volia publicar aquesta recepta però com que duen molta feina no veia el moment. Com que enguany haurem de fer Pasqua a casa potser també serà un bon moment per a vosaltres si vos decidiu a posar en pràctica aquest tipus de pasta.

Aquesta recepta me la va donar la meva sogra a qui li havia donat el seu cunyat, antic treballador de Can Guixe d’Inca. Són una delícia, sobretot el primer dia que és quan la pasta de fulls és ferma i cruixent.

Ingredients
250 gr farina de força
500 gr farina fluixa o de rebosteria
500 gr saïm
2 ous
200 gr aigua aprox.
1 ou per pintar els robiols
el farcit que més vos agradi: xocolata, confitura, cabell d’àngel, crema…

Primer de tot farem un pastó mesclant el saïm amb 250 gr de farina fluixa. Mesclarem els ingredients i posarem el pastó sobre paper film, el taparem amb un altre full de paper film i li donarem forma quadrada, l’embolicarem bé i el durem a la gelera per a què hi estigui tota la nit.

Al sen demà farem un volcà amb les dues farines que ens quedaven, ja tamisades, posarem els ous al mig del volcà i l’aigua i anirem mesclant fins que tenguem una massa que n o s’aferra a les mans. Afegiu-hi farina si creis que és necessari però sense passar-se. Farem una bolla i deixarem que reposi tapada uns 30 minuts.

Amb un ganivet farem una creu damunt la bolla i estirarem cada una de les parts amb l’aprimador, de manera que ens quedi una làmina en forma de creu. Treurem el pastó de la gelera i el posarem al centre de la creu. embolicarem el pastó amb cada un dels extrems de la pasta de manera que ens quedi ben sellat.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Enfarinarem la superfície de treball i aprimarem la pasta fent un rectangle, procurant que el saïm no surti. Enfarinarem l’aprimador si és necessari. Quan tenguem un rectangle de mig centímetre aproximadament farem la primera volta doble. O sigui, durem cada un dels costats cap al centre i després doblegarem aquest una altra vegada. Enfilmarem la pasta i deixarem que reposi a la gelera uns 30 minuts.

Tornarem a estirar la pasta fent la mateixa operació, sempre amb la part dels doblecs cap a noltros quan comencem a aprimar. En total farem 4 voltes dobles. A la darrera posarem la pasta a la gelera uns 30 minuts més abans d’estirar-la per darrera vegada. És important que a cada volta tregueu l’excés de farina amb un pinzell.

Quan facem els robiols, aprimarem la pasta i amb l’ajuda d’un motllo, tallarem cercles del diàmetre que més ens agradi. Posarem el farcit al mig, doblegarem la massa en forma de mitja lluna i sellarem els costats. Pintarem els robiols amb ou batut i els enfornarem a 200ºC uns 20 minuts. En el meu cas en vaig fer la meitat de confitura d’albercoc i l’altra de ganatxe de xocolata.

Deixarem que refredin i els empolsarem amb sucre abans de servir.

2 thoughts on “Robiols de pasta fullada

 1. Mil gràcies per sa recepta!!!!!! no et pots imaginar de lo content que estic!! Feia molta estona que cercava aquesta recepta….
  Una amiga té una tía a Llubí í ens havía d’ensenyar aquesta recepta, però no la tenía escrita… i no la recordava.
  M’encanta el teu blog!!!!! ara apuntaré la recepta i la provaré ben aviat…
  Una abraçada d’un llosetí a Barcelona!!!!!

  M'agrada

  1. M’alegra molt el teu comentari, esper que t’agradi i sigui com t’esperes. Gràcies per visitar el blog i fins aviat. Records a la ciutat, hi vaig viure 7 anys i quan hi vaig és com si tornàs a casa!!!

   M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s