Cuina mallorquina · General · postres · receptes dolces

Coca de tallades o coca d’aprofitament

Era prou habitual que en fer panades, cocarrois o espinagades, si s’acabava el farciment, s’aprofitassen els sobrants de pasta per fer aquestes coques de tallades. No es podia tirar res així que amb una mica de sobrassada, botifarró i sucre bastava per fer unes postres senzilles i ben saboroses.

A casa meva sempre ha tengut molt d’èxit ja que gràcies al saïm i el sucre queda cruixent talment una pasta de fulls. Deix aquí la recepta partint de les mesures de la massa per a cocarrois o espinagades que faig dividida per 4 i arrodonida, però és només orientativa. Podeu partir de la que faceu a casa vostra.

Aquesta coca la férem després d’una jornada d’espinagades molt especial, en companyia de bons amics. Ara que és temps de coca de tallades no podíem deixar passar l’ocasió de fer-ne alguna.

Ingredients
250 gr farina
40 gr de saïm
90 gr aigua
30 oli
2-3 c/s de saïm
4-5 c/s sucre
botifarró i sobrassada
sucre en pols

Mesclarem el saïm amb l’oli i l’aigua fins que ens quedi una crema. Abocarem la farina i la pastarem fent una massa elàstica que no s’aferri a les mans. Afegirem aigua o farina si cal. Treballarem la massa una estona i l’estirarem amb l’aprimador fent un rectangle. Escamparem el saïm amb els dits per tota la superfície i farem el mateix amb el sucre. Doblegarem la pasta en tres plecs, doblegant d’un costat al centre i de l’altre costat al centre, comn quan es fa pasta de fulls. La tornarem a estirar. Tornarem a posar saïm i sucre. Farem els tres plecs de nou. Estirarem la massa i la posarem en una llauna. Hi posarem el botifarró i la sobrassada a tallades i l’empolvorarem de sucre.

La posarem al forn a 180ºC i la hi tendrem uns 30 minuts o fins que vegem que la sola és cuita i s’ha daurat per damunt.

Deixarem que refredi sobre una reixa. Una vegada freda l’empolsarem de sucre en pols.

One thought on “Coca de tallades o coca d’aprofitament

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s