General · pasta i arròs · Receptes salades · verdures

Boliquets de col amb búlgur i xitaques i concentrat de tomàtigues seques

Farcellets de col amb búlgur i shitakes

Ara que és bon temps de col borratxones m’ha semblat apropiat fer uns boliquets lleugers i vegans per gaudir d’un àpat lliure de proteïnes d’origen animal tot i que sempre n’hi podeu posar, si és que és del vostre gust. També podeu marcar els farcellets en una paella en lloc d’acabar-los al forn. Per una altra banda, podeu substituir el concentrat de tomàtigues seques per una salsa de tomàtiga o un pesto vermell. Jo volia que fos una salsa amb el mínim d’oli possible així que se’m va ocórrer aquest concentrat i la veritat és que el resultat em va satisfer molt.

Ingredients
4 fulles de col borratxones
40 gr de búlgur
40 gr aigua
1/2 c/p raz-el-hanout
120 gr xitaques
6 nous
llavors de fonoll
llavors de cardamom
llavors de nigella
Per fer el concentrat de tomàtigues seques
100 gr tomatigues seques
aigua
vinagre de vi blanc
1 all
oli d’oliva

farcellets de col

Per fer el concentrat de tomàtigues seques
Bullirem aigua amb un raig de vinagre de vi blanc i una mica de sal. Hi posarem les tomàtigues seques i deixarem que bullin a foc baix uns 5 minuts. Deixarem que refredin dins l’aigua i les colarem bé. Les posarem en el tassó del túrmix amb uns 100 gr d’aigua, l’all i un raig petit d’oli d’oliva. Picarem fins que obtinguem una pasta i hi afegirem aigua en cas de què sigui necessari. Reservarem.

farcellets de col1

Per als farcellets
Escaldarem les fulles de col posant-les en aigua bullint. Les deixarem uns minuts amb el foc apagat, treurem i colarem.

Posarem el búlgur en un bol, amb el raz-el-hanout. Mesclarem bé i l’hidratarem amb la mateixa proporció d’aigua. Remenarem i deixarem que absorbeixi el líquid tapant-lo durant 5 minuts.

farcellets de col2

En una paella i en sec, torrarem les llavors, hi afegirem les nous trossejades i deixarem que es daurin leugerament. Reservarem.

En la mateixa paella i amb un rajolí d’oli, hi saltejarem els shitakes trossejats, quan estiguin a punt hi abocarem el búlgur. Mesclarem bé i rectificarem de sal. Hi mesclarem les nous i reservarem.

farcellets de col4

Posarem les fulles de col ben esteses, millor si treim la part més gruixada del nervi. Solaparem el buit que quedi i hi posarem una cullerada del farcit. El tancarem fent-ne un paquet i el fermarem amb fil de cuina. Els anirem disposant en una palangana de forn. Quan tenguem tots els farcellets fets els cubrirem amb una cullerada del concentrat de tomàtiga i ho enfornarem a 180ºC uns 15-20 minuts.

Treurem el fil de cuina i servirem tot d’una.

farcellets de col5

 

 

 

2 thoughts on “Boliquets de col amb búlgur i xitaques i concentrat de tomàtigues seques

  1. Qué bons aquests boliquets! No tinc molta experiència amb el bulgur, de fet cap, sempre ho he menjat fora, amb els xitaques és un altre cantar, ara la barreja de tot em sembla divina, he d’aprofitar més ara que tenim la col borratxona per omplir i variar del llom amb col amb altres idees, gràcies guapa

    M'agrada

    1. Sí, és cert Caty, ara és hora d’emprar-la. Pots coure aquests boliquets com si fossin farcits de llom. Jo vaig inentar fer la recepta el més lleugera possible i per això són més senzills. EL llom amb col és una autèntica bomba per al meu estómac. Gràcies per la teva visita. Besades

      M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s