General · ous · pasta i arròs · Receptes salades · verdures

Espaguetis amb verdures al forn, ou mollet i pesto de julivert amb cacauets

Espaguetis amb verdures i ou mollet

Feia temps que volia fer alguna recepta amb ou mollet, un ou que podria passar per escalfat però que es bull amb la closca en només 4 minuts i mig. El més complicat és pelar-lo perquè tot i que el blanc està quallat, el seu interior és tendre i dèbil i ho hem de fer amb delicadesa. Trob que va ser un encert en aquesta recepta perquè la pasta queda melosa i lleugera

Vaig coure le verdures al forn però també les podeu saltejar. Veureu que hi ha fulles de Kale o col arrissada. Des da fa un temps s’està posant de moda perquè aporta molts nutrients i és baixa en calories. Ara comença la temporada i a mesura que aquesta va avançant les fulles es van arrissant més. És recomanable fer-la un poc al vapor abans de coure-la al forn o saltejar-la però també la podeu menjar crua, en batuts i en ensalades. Aquí la vaig fer tres minuts al vapor i 3 minuts més de forn. Va quedar deshidratada i cruixent, per la qual cosa és millor que la poseu al plat al final i així no perdrà textura.

Els espaguetis que veis aquí són integrals d’espelta, si en trobau no dubteu en tastar-los perquè valen molt la pena, sinó qualsevol de qualitat us serviran. Amb aquestes quantitats en vàrem menjar 2 persones.

Ingredients
180 gr espaguetis
1 albergínia
6 cols de brussel·les
1 ceba
4 xampinyons
fulles de Kale
2 ous
per al pesto
1/2 manat julivert
1 all
2 c/s cacauets torrats i pelat
1 c/s parmesà
1c/p pinyons
oli
aigua de la cocció
sal, pebre bo

espaguetis-ou mollet

Encendrem el forn a 180ºC. Rentarem les verdures i les prepararem. Tallarem les albergínies en rodanxes primes i les enfornarem amb les cols de brusel·les tallades pel mig, regades amb un fil d’oli. Entre 10 minuts després hi afegirem la ceba en anelles i els xampinyons. 5 minuts després les treurem del forn i hi posarem les fulles de Kale que haurem cuit 3 minuts al vapor. Les deixarem al forn 3 minuts més i reservarem.

Posarem aigua al foc en un cassó, quan bulli hi afegirem una cullerada de sal i hi posarem els ous amb l’ajuda d’una cullera perquè no es trenquin. Deixarem que coguin 4 minuts i mig, màxim 5. Els treurem del foc i els deixarem refredar en aigua gelada per aturar la cocció. Els pelarem amb molt de compte, ajudant-mos amb el revers d’una cullera per rompre la closca. Reservarem.

Courem els espaguetis en aigua prèviament salada durant 7 minuts. Reservarem l’aigua de la cocció dels espaguetis quan ja estiguem a punt de treure la pasta del foc.

Espaguetis-ou mollet1

Farem el pesto posant tots els ingredients en el vas del túrmix. La proporció d’aigua i oli ha de ser semblant però procurau posar poca aigua en un principi i anar vigilant per a què no us surti una salsa aigualida. Com que aquesta aigua ja és salada, procurau rectificar la sal al final.

Quan tengueu el pesto a punt en posarem una mica en el bol on hi tenim les verdures manco les fulles de kale i les mesclarem bé.

Muntarem el plat posant els espaguetis com a base, les verdures, les fulles i després l’ou. Servirem tot d’una per a què cada un obri l’ou mollet i deixi que el vermell amari el conjunt del plat.

Acompanyarem amb el pesto.

Espaguetis-ou mollet2

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s