carn · General · Receptes salades

Aguiat de pollastre i plàtan amb arròs gessamí

Aguiat de pollastre i plàtan amb arròs gessamí

Aquesta és la primera vegada que utilitz el plàtan per a ua recepta salada. Vaig veure una recepta al primer número de la revista de cuina “Sal y pimienta” que em va cridar l’atenció i l’he modificada una mica per fer-la al meu gust. Us he de dir que m’ha sorprès gratament. El plàtan casa molt bé amb la resta de sabors i fa que l’aguiat tengui un gust perfumat i suau.

Esper que no us alarmin els ingredients. Si teniu els que indic molt bé, sinó substituïu la fulla de llima kaffir per llorer o per fulles de curri tot i que el sabor variarà; i la pasta de curri madràs per qualsevol altra. El curri de madràs és mitjanament picant, per al meu gust. Ambdues coses es troben a Palma. Jo les he comprades al mercat de l’Olivar, a la parada Liagiba, sabores del mundo, on hi he trobat també l’arròs gessamí. Crec que aquesta recepta ha de quedar molt bé amb llet de coco. Jo no la digeresc bé i he optat per una crema lleugera com la llet evaporada. També he aprofitat verdures que tenia a la gelera com les cols i el bròquil.

Ingredients (2 persones)
2 pastanagues
2 porros
4 ramets de bròquil
10 cols de brussel·les
300 gr cuixa de pollastre sense pell ni ossos
1-2 plàtans madurs
800 ml brou de pollastre o de verdures
100 ml llet evaporada
4 fulles de llima kaffir
1 cm gingebre fresc
1 c/s pasta de curri madràs
1/4 c/p pebre caiena mòlt
100 gr arròs gessamí
1/4 c/p pebre de jamaica mòlt

Aguiat pollastre-plàtan1

Tallarem la part blanca dels porros i les pastanagues a rodanxes. Tallarem les cuixes de pollastre a bocins del tamany d’una mossegada. Treurem les fulles exteriors de les cols de brussel·les i les netejarem juntament amb el bròquil.

Encalentirem un raig d’oli en una olla i hi posarem 3 fulles de llima i el porro. Un minut després hi posarem la pastanaga i deixarem que es dauri. Hi sumarem el gingebre ratllat, la caiena i el curri, remenarem un moment per a què no e scremi i hi afegirem el brou. Deixarem que cogui uns 10 minuts a foc mig.

Aguiat pollastre-plàtan

Passat aquest temps hi afegirem el pollastre i el plàtan prèviament aixafat amb una forqueta fins que ens quedi un puré. Quan faci dos minuts que ha arrencat el bull hi posarem la llet evaporada i l’hi deixarem 5 miuts més. Rectificarem de sal.

Mentrestant netejarem l’arròs unes quantes vegades. El bullirem amb la fulla de llima que ens quedava. Just abans de dur-lo a taula el saltejarem en una paella amb el pebre de jamaica.

Emplatarem l’aguiat de pollastre amb l’arròs i servirem ben calent. Esper que sigui del vostre gust!

Aguiat pollastre-plàtan2

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s