General · Receptes salades · verdures

Verdures de tardor amb dukkah de festucs i anacards

Verdures de tardor amb dukkah de festucs i anacards

Les verdures de tardor em posen les dents llargues. Anar al mercat és un plaer visual i el meu cervellet es posa en marxa. Les cols de brussel·les, els bolets, moniatos, carabassa… gran part de les meves verdures preferides. És habitual que les cuini tal i com les veis avui però sense enriquir-les amb la dukkah, una mescla d’espècies i fruits secs de l’Orient Mitjà que es sol emprar per condimentar salses, carn, peix i verdures. He trobat carreretes al mercat, uns bolets petits i elàstics, de sabor suau i perfumat que no són habituals aquí. Cercant per internet veig que és un fruit de primavera, de juny i fins i tot de juliol. On les he comprades m’han mirat amb cara estranya quan he demanat si eren de temporada i m’han assegurat que sí. I com que no vull confondre a ningú m’estim més dir-ho. Si algú en sap més noves li agrairé que m’ho aclareixi.

verdures de tardor1

M’he permès la llicència de posar-hi carxofa i una mica de bròquil. La primera no és d’aquesta època però ja començam a trobar-ne al mercat. Després de tants mesos sense consumir-ne no podia deixar escapar la ocasió. Com que era el meu dinar i volia que fos un plat complet he procurat que hi hagués varietat de verdures però podeu fer-ho més senzill si ho feis com a guarnició de carn o peix.

Ingredients (per a 1 persona)
125 gr moniato
110 gr carabassa
110 gr cols de brussel·les
80 gr carreretes o altres bolets
2 rams bròquil
2 carxofes
per a la dukkah
10 gr festucs
15 gr anacards
1/2 c/p llavors de comí
1/2 c/p llavors de coriandre
1/2 c/p sèsam torrat
1/2 c/p llavors de mostassa
1/2 c/p pebre bord tap de cortí
1/2 c/p ametlla en pols
1 all
sal, pebre bo, oli

verdures de tardor2

Courem les verdures al vapor o les bullirem. Com quasi sempre, preferesc la cocció al vapor, així que he cuit per tandes la verdura. Reservarem.

Picarem les llavors  i l’ametlla mòlta amb l’ajuda del murter. Quan sigui una mescla fina hi afegirem el pebre bord, els festucs i els anacards i ho mesclarem bé però sense picar-ho del tot per a què ens quedin trossets més grans dels fruits secs.

verdures de tardor3

Rentarem les carreretes i treurem l’excés d’aigua emprant la centrifugadora. Les courem en una paella en sec fins que ja no tenguin humitat. Reservarem.

En una paella hi daurarem l’all laminat, quan estigui a punt  hi afegirem les verdures  i seguidament la dukkah . Ho mesclarem bé, saltejarem uns dos minuts per a què el foc potenciï les espècies i servirem calent.

verdures de tardor

Jo només he emprat la meitat de la dukkah, la que no he fet servir l’he guardat a la gelera per a una altra ocasió.

One thought on “Verdures de tardor amb dukkah de festucs i anacards

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s