carn · Cuina mallorquina · General · Receptes salades

Ànnera amb olives trencades

Annera amb olives trencades

La meva tia Martina Corameta és una enciclopèdia de cuina. Des de ben petita va començar a fer feina a la cuina de la possessió de Vinagrella i sempre ha estat una cuinera meravellosa. Va ser ella qui em va donar aquesta recepta, una ànnera que es servia a casa de senyors i que és un autèntic plaer per al paladar.

Ingredients
1 annera 2 kg aprox
1 ceba grossa
2 c/s pebre bord
1 tassó vi negre
1 tassó aigua
1 grapada d’olives verdes trencades
oli, sal, pebre bo

ànnera-olives1

Netejarem l’au del plomissó que pugui tenir. Posarem oli en una olla baixa i ampla i hi daurarem l’ànnera sencera per tots els costats fins que ens quedi ben sofregida. La retirarem i reservarem. En aquest mateix oli hi sofregirem la ceba tallada a quadrats petits fins que sigui ben cuita ben cuita. Hi afegirem el pebre bord sense deixar de remenar per tal de què no es cremi i uns 10 segons després hi posarem el vi i l’aigua. Deixarem que arranqui el bull un instant i hi tornarem a posar l’ànnera a dins. Si és tendre i amb el pes que us indic, pot coure 1 hora i mitja, girant-la a la meitat del temps i afegint aigua, no vi, en cas de què vagi reduïnt el brou. En el meu cas n’hi vaig afegir dues vegades.

ànnera-olives

Quan hagi passat el temps, treurem l’ànnera i passarem la salsa pel túrmix. Reservarem.

Separarem les cuixes, les ales i desferem la pitera. Disposarem les parts en el plat en el qual servirem l’ànnera, de manera que ens quedi com si encara estàs secera. Posarem les olives trencades sense pinyol al mig i hi abocarem la salsa calenta per a què escaldi el conjunt. Servirem immediatament. Podem acompanyar la carn amb unes patates o amb la verdura que us vengui més de gust. En el meu cas vaig bullir patató i després el vaig fregir en oli i alls prèviament pelats.

Emplatarem repartint una extremitat i una mica de pitera per cada un, amb la salsa i les olives.

ànnera amb olives trencades

3 thoughts on “Ànnera amb olives trencades

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s