General · receptes dolces

Blondie amb cacahuets i mousse de gerds

Blondie amb cacahuets i mousse de gerds

El blondie o brownie de xocolata blanca es fa en un pispàs. És fàcil i senzill, mentre s’encalenteix el forn el prepares i després es cou en 15-20 minuts. I tant aquest com el brownie me’ls sé de memòria de tantes vegades com els he fet. No som molt apasionada de les postres excessivament dolces i no em solc decantar tant per ell. He de dir, tanmateix, que la combinació em va sorprendre gratament. L’acidesa dels gerds i el blondie amb els cacahuets contrastaven, per mi, a la perfecció. Fa unes quantes entrades enrera vaig publicar el brownie amb mousse de taronja que havia fet per a la calçotada familiar. Aquest d’avui era l’altre que l’acompanyava.

Sempre el faig amb festucs però per falta de temps per pelar-los em vaig decantar pels cacahuets i em va agradar molt el canvi. També vaig optar pels gerds per aprofitar-ne uns que tenia. Ara que és temps de fraules crec que és un bon moment per emprar-les. Només heu de substituir la fruita posant-ne la mateixa quantitat.

Blondie-mousse gerds

Ingredients (per a un motllo de 20 cm)

per al blondie
150 gr xocolata blanca
125 gr mantega
2 ous
150 gr sucre
1 c/p extracte de vainilla
50 gr cacahuets torrats
200 gr farina

per a la mousse de gerds
280 gr gerds i uns quants més per decorar
75 gr sucre
4 fulls de gelatina
400 gr nata

Fondrem la xocolata amb la mantega a foc molt lent i vigilant que no es cremi. Alerta perquè la xocolata blanca es fon més ràpidament que cap altra. Deixarem que entebeeixi un instant i mesclarem amb el sucre sense deixar de remenar. Afegirem els ous un a un i l’extracte de vainilla. Batrem amb energia per a què no es qualli. Pot donar la sensació que la mescla no lliga però és normal, no vos desanimeu i seguiu endavant. Quan estigui ben mesclat afegirem la farina tamisada. Seguirem mesclant fins que tenguem una massa homogènia.

Enfornarem el blondie a 180ºC uns 20 minuts, vigilant que no es faci massa o perdrà tota la gràcia. Ha de quedar humit per dins. Deixarem que refredi del tot sobre una reixa.

blondie-mousse gerds1

Hidraterem els fulls de gelatina en aigua freda i gel. Farem un puré amb els gerds picant-los amb el túrmix. Encalentirem el puré amb el sucre en un cassó. Quan comenci a bullir el retirarem del foc i hi posarem la gelatina full a full. Mesclarem bé i deixarem que entebeixi. Atemperarem a 20-22ºC (si no teniu termòmetre no passa res, només que no ha de ser calent per mesclar-ho amb la nata)

Semimuntarem la nata i l’afegirem al puré de gerds en tres tandes, integrant-ho tot amb moviments envolvents.

Folrarem les parets del motllo amb acetat o paper de forn. Abocarem la mousse sobre el blondie i el deixarem a la gelera fins que hagi quallat.

Abans de servir-lo desemmotllarem i decorarem al nostre gust.

blondie-mousse gerds2

 

One thought on “Blondie amb cacahuets i mousse de gerds

  1. Quina delícia de pastís!! Vaig fer una vegada el brownie o blondie de xocolata blanca i a casa va volar!! Si, a més, l’acompanyes d’aquesta deliciosa mousse de gerds naturals ja no vegis… un vici per no parar! Petons

    M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s