carn · General · Receptes salades

Pollastre cruixent amb carxofes confitades i salsa de safrà

pollastre cruixent amb formatge de cabra i carxofes confitades

Què fas un diumenge que no has previst dinar a casa? aquesta és la pregunta que em vaig fer l’altre dia. Havíem d’anar a caminar per la muntanya però els plans es varen tòrcer… unes piteres de pollastre que hi havia al congelador, uns fulls de pasta brick, tan versàtils ells i una salseta per vestir el conjunt i encara dinàrem la mar de bé, molt millor del que ens pensàvem. Per si un cas vaig fer fotografies i com que ens agradà el resultat aquí us deix la recepta, que és fàcil i no té cap secret.

Ingredients
4 filets de pitera de pollastre
4 talls de formatge de cabra o feta
8 talls de pasta brick
3 carxofes
oli d’oliva
per a la salsa de safrà
200 ml crema de llet lleugera
150 ml llet semidesnatada
1 ceba mitjancera
1 all
brins de safrà
50 ml vi blanc o cava

pollastre crixent2

Per confitar les carxofes les netejarem de les fulles dures, les tallarem a quarts i treurem la pelussa interior. Les posarem en un cassó i les cobrirem d’oli. El posarem al foc més petit al mínim. Quan comenci a bombollejar l’oli l’aturarem i deixarem les carxofes refredant a dins.

Tallarem la ceba i l’all en brunoise i ho sofregirem en una mica d’oli. Quan la ceba sigui rosseta hi posarem el safrà, remenarem i l’hi deixarem uns dos minuts. Hi afegirem el vi, després la crema i la llet. Salpebrarem i remenarem amb una cullera de fusta per lligar la salsa. Deixarem que bulli uns instants i la retirarem del foc.

Encendrem el forn a 180ºC. Salpebarem els filets, posarem el formatge  al damunt i farem un caneló. Els embolicarem amb dos talls de pasta brick, que siguin una mica més amples que el filet. Courem 10 minuts, els girarem i courem 10 minuts més o fins que vegem que la pasta és cuita.

pollastre cruixent4

Treurem les carxofes de l’oli i les deixarem degotar sobre paper de cuina.

Servirem immediatament els canelons de pollastre acompanyats de la salsa i de la carxofa.

Nota: No trob necessari afegir farina a la salsa perquè surt prou espessa. Tampoc no tenc per costum sofregir amb mantega, si us agrada més ja ho sabeu. He procurat que la salsa sigui el més lleugera possible. No només per salut sinó també perquè les salses amb base de nata solen ser massa feixugues pel meu estómac i les evit bastant. Si en lloc de formatge de cabra, en teniu qualsevol altre, no dubteu en substituir-lo. La pasta brick s’ha de consumir al moment perquè passat un temps es reblaneix i perd tota la gràcia.

 

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s