llegums · ous · Receptes salades · verdures

Hamburgueses vegetals amb llenties i quinoa

hamburgueses vegetals amb llenties i quinoa
Els que em seguiu coneixeu la meva aversió per les llegums, tot i això, reconesc les seves fantàstiques propietats i trob saludable consumir-ne de tant en tant. Per aquest motiu em va semblar adequat incloure’n en aquesta recepta. Havia provat de fer hamburgueses vegetals diverses vegades i la que veis aquí és la que més m’ha convençut. Unes hamburgueses fetes al forn i ben completes en quant a components. Amb els ingredients descrits en sortiren unes 9 ben grossetes. Vaig emprar curri de bombai, una varietat suau, no gaire picant que em venia bé per donar-li un punt diferent sense tapar el sabor de la resta d’ingredients.

hamburgueses vegetals

Ingredients

300 gr espinacs
3 patates grosses
150 gr quinoa
150 gr llenties cuites
3-4 ous
1/2 c/p cúrcuma
1/2 c/p comí
1/2 c/p canyella
2 c/p curri
sal i pebre bo, sèsam.

hamburgueses vegetals2

Bullirem les patates. Una vegada cuites les xafarem amb una forqueta. Escaldarem els espinacs.
Netejarem la quinoa i la bullirem. Colarem i reservarem.

En un bol mesclarem les patates aixafades, la quinoa, els espinacs i les llenties. Afegirem els ous batuts i les espècies (si veis que us queda una massa molt líquida no hi poseu el quart ou). Salpebrarem.

hamburgueses vegetals1

Quan tenguem una massa ben mesclada, compacta però manejable, farem bolles grosses amb les mans. Les posarem en una palangana coberta amb paper vegetal i les enfornarem a 180ºC durant 20-25 minuts. Les treurem i les servirem tot d’una.

Com podeu veure a les fotografies, vaig acompanyar les hamburgueses amb una salsa de iogurt que hi deia la mar de bé. Trobareu la recepta aquí.

2 thoughts on “Hamburgueses vegetals amb llenties i quinoa

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s