carn · General · Receptes salades

Popietes de llom amb salsa de raïm

popietes de llom amb salsa de raïm
Darrerament he fet tantes vegades aquestes popietes que feia beneit que no les publicàs al blog. Són molt senzilles i solen agradar bastant. Com que són racions individuals em semblen ideals quan tens convidats. Les podeu cuinar d’un dia per l’altre i són raonablement econòmiques, així que, amb tants avantatges aquí les teniu, no podem demanar massa més.
No vos retgireu per la forma, es fan en un no res i amb les fotos del pas a pas segur que ho veis clar. Vos aconsell que empreu talls de xulla curada en lloc de bacó per ser més suau de gust. A la meva carnisseria de referència en tenen una de molt bona qualitat i la trob molt recomanable. A mi el bacó no em fascina i el solc evitar. Podeu fer les popietes de pollastre o d’indiot substituint la carn picada mesclada per la de l’au que trieu.
Ingredients
12 talls prims de llom
12 talls de xulla curada o bacó
 600 gr carn picada mesclada
2 ous
1-2 llesques de pa
llet
1 ceba grossa
500 gr raïm
250 ml brou o aigua
150 ml pedro ximenez
orenga, farigola, sal, pebre bo, oli
 Salpebrarem els talls de llom. Amararem el pa amb la llet i deixarem que l’absorbeixi. Salpebrarem la carn picada i hi afegirem el pa colat de la llet, les herbes i els ous. Mesclarem i dividirem en 6 bolles. Embolicarem cada bolla amb 2 tallades de llom i els farem un cinturó amb els talls de xulla. Els bridarem amb fil de cuina primer al voltant de la xulla i després de manera octogonal. Marcarem les popietes en una paella i reservarem en una palangana de forn.

 Dins la mateixa paella hi sofregirem la ceba tallada a daus petits. Quan sigui cuita hi afegirem el raïm, el deixarem coure uns minuts i hi sumarem el vi dolç i el brou. Salpebrarem i deixarem que redueixi. Ha de coure uns 15 minuts. Salpebrarem.
 Abocarem la salsa sobre la carn i l’enfornarem uns 15-20 minuts a 180ºC. Abans de dur a la taula retirarem tots els fils. Servirem la carn acompanyada de la salsa. Si voleu podeu retirar el raïm més gros i passar la resta pel xinès per fer una salsa més fina. També podeu acabar el plat al foc, en una olla baixa si no voleu emprar el forn.
Sempre he emprat raïm negre i blanc per una qüestió de gust.  Com que és una bona peça no hi faig més guarnició que la pròpia fruita però hi acompanyaria bé l’arròs
popietes llom8
 

 

2 thoughts on “Popietes de llom amb salsa de raïm

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s