ensalades · entrants · General · verdures

Carpaccio de carabassó amb salsa Bigalot

Carpaccio de carabassó amb salsa bigalot

L’hort del meu pare fa molt de goig aquest estiu: tomàtigues, albergínies, pebres, mongetes, cebes, carabassons,… creixen i comencen a madurar per alegria nostra. Amb els primers carabassons de la temporada he fet aquest carpaccio. Un plat molt sa i fresc, que es pot tenir preparat a la gelera però que amanirem en el darrer moment per evitar que es panseixi més del que toca.

L’he acompanyat amb una salsa que fèiem en una petita pambolieria, la millor de Palma, “Es Bigalot”, on vaig treballar mentre cursava el darrer any de la universitat. També va ser el darrer any d’obertura d’aquest establiment on hi servíem plats a bon preu i ben guarnits. Tenc molt bon record d’aquesta feina, potser una de les més bones que he tengut, treballant amb total confiança per part del nostre cap, assumint per primera vegada responsabilitats i on hi vaig conèixer dues de les meves millors amigues. Aquesta salsa acompanyava una de les tres ensalades que servíem i he trobat que anava molt bé amb el carpaccio. És una recepta tan fàcil que no necessita massa explicació però aquí la teniu com a idea per a un entrant o per un sopar lleuger. Ja em direu si us ha agradat.

Amb aquestes quantitats vos surtirà un plat gran, com el que veis a la fotografia i que a casa compartírem entre dos.

carpaccio carabassó1

 Ingredients
per a la salsa bigalot
1 ou bullit
1-2 cullerades d’oli
1-2 cullerades ciboulet fresc o sec
sal
pebre bo
llimona
per al carpaccio
1 carabassó petit
1 pebre verd
1 ceba petita
parmesà
salsa Bigalot
sal, pebre bo
llimona o llima

Primerament farem la salsa per a què agafi gust. Buidarem l’ou bullit i xafarem el vermell. El lligarem amb l’oli, unes gotes de llimona, el ciboulet tallat petit, la sal i el pebre bo al nostre gust. Reservarem.

Carpaccio carabassó3

Tallarem els carabassons a rodanxes primes amb l’ajuda d’una mandolina o amb el ganivet. Farem el mateix amb la resta de verdures. Muntarem el plat fent una capa de carabassó i al damunt hi repartirem la resta així com el blanc d’ou bullit. Tallarem llesques primes de parmesà o el ratllarem i el disposarem en el plat. Amanirem el carpaccio amb unes gotes de llimona, sal, pebre bo i la salsa Bigalot. Jo no en tenia però unes olives negres, a més de dir-hi molt bé, contrastaran amb la resta d’ingredients.

carpaccio carabassó2

 

 

4 thoughts on “Carpaccio de carabassó amb salsa Bigalot

  1. moltes gràcies per aquesta recepta, vaig tenir un event literari i vaig servir de aperitiu aquest entrant tan fresquet. Ja ha recorregut mitja Espanya aquesta recepta.

    M'agrada

  2. No sabia que tenies un bloc de cuina. Ara ja me quedaré per aquí.
    Per cert, m’agrada molt aquesta manera de menjar carabassó. Sempre pensam en fer-ho cuinat i fet així s’aprofiten més els nutrients.

    M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s