cremes i sopes · General · Receptes salades · verdures

Batut fresc de cogombre amb llet de civada

batut fresc de cogombre amb llet de civada

Amb la caloreta que fa és impossible no pensar en receptes fresques i lleugeres que ens ajudin a combatre les altes temperatures. Feia més d’una setmana que no tenia gens de temps per atendre el blog. La darrera setmana de publicacions vaig fer tres entrades, n’hauria d’haver deixat alguna per cobrir aquests dies però no sé tenir-les en espera, som impacient. També em va passar que les que havia pensat per aquesta setmana no m’acabaren de satisfer i les vull tornar a provar amb altres ingredients abans de treure-les.

Avui suggeresc als lectors un batut fresc i sa que serveix per iniciar un àpat o per prendre entre hores. Sé que el cogombre no és del gust de tothom, té un sabor particular i hi ha gent a qui li puja. A Mallorca, sense voler generalitzar, no és dels productes més populars però és lleuger, fa estiu i té molt poques calories. A més, l’he emulsionat amb una llet de civada, molt indicada per a la gent intolerant a la lactosa. Aquesta llet és tan fàcil de fer que em sembla doiut comprar-la. Amb el que costa la de la botiga en podeu fer litres i litres a casa. És molt més suau que la llet animal però també més sana.

batut cogombre3

Ingredients

per a la llet de civada

50 gr flocs de civada
900 gr aigua

per al batut

250 ml llet de civada
1 cogombre
1 all petit
1-2 branques herbassana
suc de llimona
1 c/p oli oliva verge extra
sal en escates, pebre bo

Farem la llet posant en un recipient la civada i l’aigua. Deixarem que reposi unes 12 hores tapat i a la gelera. Ho passarem pel túrmix i colarem la llet per un cedàs fi. Ja tendrem la llet a punt. Les miques que ens quedin al colador ens serviran en altres preparacions: pa, magdalenes, galletes,…

La guardarem a la gelera.

batut cogombre2

Per fer el batut posarem tots els ingredients en el vas de la batedora. Si el cogombre no és molt tendre millor que el peleu una mica. Rectificau de sal i de llimona. Reservau-lo a la gelera fins que sigui ben fred. La textura és bastant líquida i lleugera de gust. Esper que us agradi!

Nota: si voleu un batut més espès o no vos agrada la llet de civada, la podeu substituir per un iogurt natural.

Font per a la llet de civada: Llavors i pastetes 

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s