General · Receptes salades · verdures

Albergínies farcides de verdures i quinoa vermella

Albergínies de verdura i quinoa

Sempre em costa tornar al blog després de les vacances. Per una cosa o per l’altra, no hi ha manera de publicar una entrada. Tanmateix les receptes que tenc pensades em bullen al cap i volen sortir a fora, són impacients!

La gastronomia mallorquina de Pasqua és feixuga i un poc repetitiva. Tot i no haver abusat massa, m’he fet el propòsit de retornar amb plats lleugers, atractius i sans.  Aquest és un dels que em donava murga des de la setmana passada. Avui he tengut el matí per mi i he pogut fer-me un dinar així com cal. Feia algun temps que tenia ganes de fer proves amb la quinoa. Un cereal molt complet i saludable que vull incorporar a la meva dieta. De moment les primeres experiències han estat ben positives. Esper que us agradi.

Ingredients

4 albergínies petites

145 gr quinoa vermella

2 porros

1 ceba petita

1/2 pebre vermell

2 alls tendres

2 alls

julivert

1 ou

1 cullereta de romaní sec

galleta o pa picat

ametlla crua mòlta (opcional)

llorer, sal pebre bo, oli

2 moniatos per acompanyar

Albergínies verdura i quinoa2

Tallarem les albergínies longitudinalment. Hi farem uns talls a la popa i les salarem. Deixarem que suïn la verinada. Les repassarem amb aigua i les courem al vapor o les bullirem.

Netejarem la quinoa passant-la per aigua i la bullirem uns 15-20 minuts. Colarem i reservarem.

Tallarem els porros, la ceba, l’all tendre i el pebre vermell a quadradets petits.

En una paella hi abocarem una cullerada d’oli. Quan sigui calent hi posarem el romaní que haurem picat picat al murter i el llorer. Baixarem el foc al mínim. Hi afegirem el porro i la ceba, ho remenarem una mica i hi afegirem l’all tendre. Passats uns dos minuts hi afegirem el pebre vermell i deixarem que cogui fins que la verdura sigui tova.

Albergínies verdura i quinoa1

Buidarem les albergínies amb l’ajuda d’una cullera fent una barca i posarem aquestes barques d’albergínia en una safata apte pel forn. Picarem la carn de l’albergínia, els alls i el julivert amb l’ajuda d’una picadora i posarem el resultat en un bol. Hi afegirem les verdures de la paella, unes 4 cullerades de quinoa i ho mesclarem bé. Hi abocarem l’ou batut i ho salpebrarem.

Omplirem les barques amb la farsa repartint-la bé. Les cobrirem amb la galleta picada i l’ametla.

Ho enfornarem a 180ºC uns 20 minuts o fins que vegem que la crosta està daurada. Acompanyarem les albergínies amb els moniatos al forn i una mica de la quinoa que ens ha quedat.

albergínies verdura-quinoa4

Nota: Si no trobau quinoa vermella podeu emprar-ne de blanca. La vermella és, pel que he pogut comprovar, una mica més cruixent que l’altra. Si la voleu coure i que us quedi seca com es fa amb el cuscús, la proporció és d’1 volum de quinoa per 2 d’aigua per 15 minuts de cocció. Aquest cereal no té gluten per la qual cosa és apte per a la gent que té celiaquia.

He triat albergínies petites per a què cabessin dins la meva vaporera de bambú. Tot i poder-les bullir m’agraden més al vapor perquè així no absorbeixen aigua.

Els moniatos han estat prop d’una hora al forn embolicats amb paper d’alumini.

Alberginia verdures-quinoa3

2 thoughts on “Albergínies farcides de verdures i quinoa vermella

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s