carn · General · Receptes salades

Porc agredolç amb cebetes

Whole kitchen en la seva Proposta Salada per al mes de gener ens convida a preparar un clàssic de la cuina xinesa: Porc Agredolç.

Amb les darreres publicacions sembla que m’ha pegat la fal·lera oriental però és pura coincidència. Les propostes de Whole kitchen tornen a les webs després d’un mes de vacances i ha tocat aquest plat. Si he de dir la veritat, no crec que m’hagués passat pel cap fer-lo mai i he estat ben a punt de no participar perquè no em feia massa el pes. Com veis no he estat difícil de convèncer. El sabor no recorda al que et donen als restaurants xinesos però a casa ha tengut molt bona acceptació, així que no em puc queixar. Esper que vos agradi.

He utilitzat llom perquè volia una carn més magra però la part de l’agulla del coll és més melosa i potser més adequada. Amb el filet també ha de quedar millor. Amb aquestes quantitats en poden menjar 2-3 persones.

Ingredients

400 gr llom de porc
1 pebre verd
1 pebre vermell
250 gr cebetes
1 cullerada maizena

per a la salsa

300-400 ml brou de pollastre
2 cullerades ketxup
3 cullerades soja
2 cullerades vinagre d’arròs
1 cullerada mel
1 cullerada sucre
gingebre fresc ratllat
1 all petit ratllat
1 culleradeta de maizena

Tallarem la carn a daus i la salpebrarem. Escaldarem les cebes i les pelarem. Tallarem els pebres a tires. Passarem la carn per la maizena i la sofregirem amb una mica d’oli. La treurem i la deixarem en un plat amb paper absorbent. Saltejarem els pebres uns minuts, hi incorporarem les cebes i saltejarem uns 2 minuts més. Reservarem.

Per fer la salsa posarem tots els ingredients, manco la maizena i una part del brou, en un cassó. Quan la mel i el sucre s’hagin fos i comenci a bullir hi mesclarem la maizena dissolta prèviament amb un poc de brou o amb un dit d’aigua. Deixarem que bulli un minut.

Posarem les verdures al foc i hi posarem la carn i la salsa i deixarem que vagi lligant tot plegat, amb la paella tapada i remenant de tant en tant. Si vos agrada amb el gust més suau és convenient que deixeu brou a part i l’aneu incorporant a mesura que lligau el conjunt. I ja està. Aquest plat es pot fer amb antelació perquè és dels que esperen. Es pot acompanyar la carn amb una mica d’arròs.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s