General · peix i marisc · Receptes salades

Timbal de sípia, hummus i portobellos

Per a qui no els conegui, els portobellos són uns bolets de la mateixa família dels xampinyons, de textura més ferma i de capell marronós amb un sabor lleugerament més fort. Des de fa un temps és fàcil trobar-ne al mercat i, a diferència d’altres bolets, a un preu raonablement assequible. Tenia ganes de fer algun plat amb portobellos i m’anaven molt bé per combinar textures i sabors amb la sípia i l’hummus.

Per completar el plat vaig donar el toc final amb una mica de sal fumada vikinga. Una sal molt especial que podreu trobar en llocs de venda de productes per a gourmets. Si viviu a Mallorca en trobareu a la parada de “Sabores del mundo“, al mercat de l’Olivar o al de Santa Catalina de Palma. Una parada que recoman i de la qual em sembla que ja he parlat abans. Hi trobareu sals de tot tipus, espècies, farines ecològiques, extractes, olis,… una bogeria per a totes aquelles persones a qui els agrada cuinar i experimentar amb multitud d’ingredients.

La proposta és ben senzilla, no vos faceu enrere per no tenir la sal o els portobellos, amb xampinyons o qualsevol altre bolet i amb una sal en escates o la comú, segur que el resultat final vos agradarà. Les quantitats estan pensades per a una persona.

Ingredients

1 sípia petita, de ració
2 cullerades d’hummus (punxau per llegir la recepta)
4 portobellos mitjans
1/2 cullerada julivert picat
sal vikinga
oli, pebre bo, sal

Primer de tot farem l’hummus. Netejarem la sípia i la farem a tallarines reservant la part dels tentacles en trossos més grans i la melsa.

Rentarem els portobellos i els tallarem a trossos petits. Els saltejarem en una paella. Reservarem.En la mateixa paella hi posarem totes les parts de la sípia, deixarem que amolli una mica d’aigua, si n’amolla i després hi abocarem un raig prim d’oli, salpebrarem. La saltejarem breument per a què no torni dura. En el moment final hi mesclarem el julivert picat.

Amb l’aro emplatador farem un llit amb l’hummus, al damunt hi posarem els portobellos. Acabarem amb la sípia i amb una mica de sal vikinga.

Nota: si podeu comprar una sípia bruta, molt millor. Les que ja venen netes han perdut gran part del seu gust original i n’han adoptat un altre gràcies als productes que els posen per netejar-les i conservar-les.

5 thoughts on “Timbal de sípia, hummus i portobellos

  1. He tenido tiempo solo de ver algunas recetas y prometen. Esta de momento me la llevo. Solo una cosita. ¿tienes traductor?, es que el catalán lo puedo entender (con problemas), pero me cuesta bastante mas que si tuvieras traductor. Gracias. Por cierto ya me tienes como seguidora, en catalán, en español o en euskera. Bss y hasta pronto

    M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s