entrants · General · Receptes salades

Milfulls de bolets i moniato

El temps passa volant, sí, un tòpic que no podem deixar de repetir i que a mi em cau al damunt cada mes. Vull ser complidora amb les propostes habituals d’altres blocaires i quan me n’adon vaig a contratemps. Tot això per dir que ja tornam a ser a la Recepta del 15 i que ara dediquen als bolets. Els que m’heu anat seguint ja sabeu que m’apasionen. Si em posen al davant un bon entrecot i un plat de blaves torrades, aquestes darreres guanyen amb diferència. I bé, pensant què faria per avui se’m va ocórrer aquest milfulls que recull un altre fruit de la temporada que també m’agrada molt i que en tot cas es pot substituir per unes patates.

Amb aquestes quantitats n’hi ha prou per a un entrant de 4 persones. He emprat un motllo de 18 cm de diàmetre.

Ingredients

500 gr moniatos vermells
200 gr picornells
100 gr camagrocs
100 gr trompetes de la mort
200 gr xampinyons o portobellos
200 gr mozzarella a talls
50 gr galleta picada
50 gr parmesà
2 alls
1 branca de romaní
sal, pebre bo, oli

Bullirem els moniatos sencers fins que siguin tous. Els pelarem i tallarem a rodanxes.

Encalentirem el forn a 180ºC.

Netejarem els camagrocs, els picornells i les trompetes passant-los per aigua i eixugant-los amb la centrifugadora. Els saltejarem en una paella amb un raig prim d’oli durant uns dos o tres minuts. Salpebrarem i colarem el líquid que en surti. Reservarem.


Farem el mateix amb els xampinyons o els portobellos tallats a làmines.

Picarem el parmesà, els alls i el romaní i ho mesclarem amb la galleta picada.

En un motllo forrat de paper de forn farem capes alternant el moniato, els bolets, la mescla  de galleta, els xampinyons i el formatge i procurant fer dos pisos de cada ingredient, acabant amb la mozzarella i la galleta. Hi posarem un raig d’oli per damunt, ho taparem amb paper sulfuritzat i enfornarem el pastís uns 20 minuts. Treurem el paper del damunt i l’hi deixarem 5 minuts més.


Una vegada a fora el deixarem reposar tapat una estona per a què s’assenti abans de servir-lo.

Es pot fer servir qualsevol altre formatge que es fongui com la fontina o el gruyer.

2 thoughts on “Milfulls de bolets i moniato

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s