General · postres · receptes dolces

Xarlota d’albercocs

Whole kitchen en la seva Proposta Dolça per al mes de juny ens convida a preparar un clàssic francès “Xarlota”.

La Xarlota no és més que una mousse de fruites amb melindros, que pot ser gelada o freda i a la qual no s’hi aplica cocció. Es poden fer de la fruita que més vos agradi. Jo aprofitant que els albercocs estan en plena temporada he trobat que podria quedar molt bé. A mi m’agraden moltíssim i ja he aprofitat per fer-ne confitura. Les quantitats són per a un motlle desmuntable de 18 cm de diàmetre. Em sap greu per la foto del tall perquè no ha quedat massa bé però així teniu una idea aproximada de com queda.

Ingredients
per a la mousse:
400 gr d’albercocs sense pinyol
1/2 llimona
280 gr de melindros
50 gr sucre
200 ml nata
4 fulles de gelatina
3 cullerades confitura d’albercocs
per a l’almíbar:
50 gr sucre pols
50 ml aigua
80 gr puré d’albercocs
50 ml vi blanc
per a la decoració:
12 albercocs secs
3-4 cullerades confitura d’albercocs

Xarlotte2

Farem un puré amb els albercocs i en reservarem 80 gr. En un recipient a part farem l’almíbar posant a foc lent l’aigua i el sucre fins que el sucre es fongui. Ho retirarem del foc i hi abocarem el vi blanc i els 80 gr de puré que havíem retirat. Ho mesclarem bé i reservarem.

Hidratarem les fulles de gelatina en un recipient amb aigua freda uns 4-5 minuts. Farem la mousse mesclant el puré d’albercocs amb el sucre i el suc de la llimona. Treurem les fulles de gelatina i les mesclarem, dins un cassó, amb unes quantes cullerades del puré que hem fet. Ho durem al foc i retirarem tan aviat com la gelatina s’hagi diluït. Ho afegirem al puré juntament amb la nata lleugerament batuda i la confitura d’albercoc.

Untarem el motllo desmuntable amb mantega. Banyarem els melindros en l’almíbar que havíem reservat i anirem forrant la paret i el cul del motllo amb els melindros embetumats. Quan haguem acabat abocarem la mousse a l’interior del motllo i el posarem a la gelera. Hi ha d’estar unes 4 hores com a mínim.

Per decorar-lo podeu hidratar els albercocs en aigua. Els col·locarem com més ens agradi i els cobrirem amb la confitura d’albercocs. Si la confitura és molt espessa la podeu fondre una mica en el microones.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s