peix i marisc · Receptes salades

Carabassons farcits de lluç

Els carabassons de l’hort del meu pare estan en ple apogeu. Enguany ha sembrat carabassons dels de sempre i d’aquesta varietat que veis aquí i que semblen estar entre el carabassó i la carabassa. Si no els heu tastat mai vos aconsell que els proveu. Són boníssims i amb una textura cruixent excel·lent per fer-ne un carpaccio o per farcir, com he fet jo… una meravella, perquè a més de ser gustosos queden molt vistosos en el plat.

La recepta és amb lluç però amb rap o amb qualsevol altre peix també vos quedaran ben bé. El lluç, per mi, és un dels peixos que guarda la millor relació quaitat-preu i per això l’utilitz per a moltes receptes.

Amb les quantitats indicades n’he fet 2, amb un per persona crec que n’hi ha prou.

Ingredients
2 carabassons
250 gr lluç sense pell ni espines
1 ceba
1 all
1 porro
2-3 cullerades tomàtiga capolada
2 fulles de llorer
1 raig de vi blanc sec
2 cullerades galleta o pa picat
oli, sal, pebre bo

Encalentirem el forn a 180ºC.

Tallarem la part del capoll dels carabassons i els buidarem. Reservarem la popa sense els pinyols.

Tallarem la ceba ben petita, els porros i l’all. Sofregirem la ceba, l’all i les fulles de llorer, en un minut afegirem el porro i en uns minuts més el carabassó picat i la tomàtiga. Salpebrarem. Capolarem el peix o el tallarem petit, l’afegirem al sofrit amb el raig de vi sec. En uns dos minuts, quan el vi s’evapori, ho aturarem.

Omplirem els carabassons amb la mescla, hi posarem la galleta picada per damunt i taparem amb la part del capoll. Hi posarem un raig d’oli i ho enfornarem uns 15 minuts. I ja ho tendreu a punt per menjar. Per sentir-ne més el sabor i sobretot ara amb la calor, és recomanable deixar-los entebeir una mica.

One thought on “Carabassons farcits de lluç

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s