General · pa

Panets rodons

Aquests dies de confinament han provocat que els forns de les cases es posassen en marxa i que molts de nosaltres féssim pa i tenguéssim massa mare. M’agrada aquest retorn a les coses essencials i senzilles, als aliments bàsics cuinats per noltros, dedicar un temps a alimentar-nos bé. Imagin que quan tornem a la vida de sempre ens n’oblidarem una mica de tot això i del pa fet en casa. Però mentre dura m’omple de tendresa i em retorna a les contarelles de la meva padrina, de quan compartien el llevat amb els veïnats. Feia molt de temps que no feia pa ni en publicava cap recepta així que aquí va aquesta, molt fàcil de fer. Me semblen uns panetets molt adients per berenar al matí.

Ingredients
100 gr llet
100 gr aigua
50 gr oli
400 gr farina
25 gr llevat fresc o 125 gr massa mare i 15 gr de llevat fresc
1 c/s llavors (sèsam, llavors de rosella, pipes,…

Posarem en un bol la llet tèbia, l’oli i l’aigua. Hi diluirem el llevat fresc i la massa mare. Reservarem

En un altre bol hi mesclarem la farina tamisada (en el meu cas hi vaig posar 200 gr de farina de força orgànica i 200 gr de farina de xeixa), i les llavors. Abocarem la mescla líquida a poc a poc i pastarem la massa a prop de 5 minuts. Si teniu una màquina vos estalviareu molta feina i esforç. Farem una bolla i la deixarem a dins el bol, tapada amb un drap per espai d’una hora o fins que hagi doblat el volum.

Passat aquest temps desinflarem la bolla i la tornarem a pastar uns cinc minuts més. Dividirem la pasta en porcions d’uns 85 gr o de la mida que considereu més adient. Donarem forma rodona a cada porció i la posarem en una safata de forn. Una vegada que haguem acabat, taparem les boles amb un drap i deixarem que tovin fins que doblin el volum.

Encendrem el forn a 180 ºC. Els farem uns talls sobre la superfície, amb l’ajuda d’un ganivet esmolat o una fulleta d’afaitar i enfornarem els panets uns 30 minuts o fins que siguin cuits. Deixarem que refredin damunt una reixa. Si voleu els podeu pintar de llet amb l’ajuda d’un pinzell de cuina i empolvorar de sèsam o de qualsevol altra llavor.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s