entrants · General · llegums · Receptes salades

Mousse de llenties beluga

La llentia beluga, anomenada així per la seva semblança amb el caviar, és la varietat més petita que es comercialitza d’aquesta llegum. Tot i les seves petites dimensions és la llentia amb  més proteïna d’origen vegetal.  Pel seu petit volum no fa falta que es posin en remull, en poc temps són cuites i no tenen clovella. Es poden emprar en tot tipus de receptes, el seu sabor i color faran que les vostres receptes de sempre tornin un punt més originals.

Els que em llegiu habitualment sabeu que no som amant de les llegums, però he de reconèixer que aquesta té un espai al meu rebost. Avui la vos duc en forma de mousse o paté, ideal per acompanyar uns crostons a l’all o unes galetes salades en un aperitiu.Ingredients
125 gr llenties
6 tomàtigues seques hidratades
1 all
1 c/s suc llimona
fulles d’alfabeguera fresca
50 gr anacards o ametlles
50 gr oli oliva suau
sal, pebre bo

Rentarem les llenties i les bullirem entre 20 i 30 minuts. A mi m’agrada que la llentia no quedi tan cuita i en 20 minuts em sembla prou. Colarem les llegums i les posarem en el vas de la batedora. Afegirem la resta d’ingredients i picarem fins que ens quedi una pasta. Podeu substituir un mica d’oli per aigua per alleugerir la mousse. Afegirem sal i pebre al nostre gust. Emulsionarem fins que ens agradi el gust i tenguem una textura untuosa.

Podeu consumir la mousse de llenties al moment o fer-la d’u dia per a un altre. Ben tapada a la gelera us pot durar uns quants dies.

Notes

-Si no trobau llenties beluga podeu emprar la varietat que més bé us vagi, que això no suposi un problema si la recepta desperta la vostra curiositat.

-En els mesos d’hivern substituesc l’alfabeguera per romaní.

-Per hidratar les tomàtigues seques ho faig de la següent manera: pos aigua en un cassó i quan comença a bullir hi afegesc un raig de vinagre i les tomàtigues. Un minut després retir el cassó del foc i deix les tomàtigues a dins uns 10 minuts. Les col i les pos sobre paper de cuina per a que absorbeixi bé l’aigua. Després, les tomàtigues que he hidratat i no he consumit, les conserv en oli, en pots al bany maria.


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s