cremes i sopes · entrants · llegums · Receptes salades · verdures

Crema de bròquil i cigrons i bon 2017!!!

Aquests dies tan freds reclamen plats de cullera, plats calents i fumejants que ens faci més fàcil soportar les temperatures baixes. La recepta d’avui és una crema lleugera però bastant completa. Si algú de vosaltres fa una dieta vegana basta que substitueixi la llet per una crema vegetal. Jo l’he acompanyada amb una salsa de iogurt al curri per donar-li més sabor i contrast. Amb aquestes quantitats n’hi ha prou per a dues persones.

Ingredients
200 gr patata
150 gr bròquil
150 gr cigrons cuits
1 ceba
1 all
200 gr llet
500 gr aigua
per a la salsa de iogurt al curri
1/2 iogurt natural
1/2 c/p curri

Pelarem les patates i la ceba i les partirem en trossos grans, rentarem les verdures. Posarem aigua al foc i quan comenci a bullir hi afegirem sal, les patates i la ceba. Ho mantindrem al foc uns 15 minuts, afegirem els cigrons i el bròquil i ho deixarem coure 5 minuts més.

Retirerem l’olla del foc, afegirem la llet mentre ho trituram i rectificarem de sal, en cas de què sigui necessari. Tornarem a posar la crema als fogons i deixarem que bulli tot el conjunt. Si queda massa espessa afegirem un poc d’aigua o de llet.

Per fer la salsa de iogurt només s’han de mesclar ambdós ingredients.

Acompanyarem la crema ben calenta amb una culleradeta de salsa i uns brots de bròquil. Bon profit i bon 2017!!!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s