carn · ensalades · entrants · General · Receptes salades

Ensalada de llengua amb salseta de llimona

Després d’una llarga temporada sense publicar voldries encetar altra vegada amb una recepta espectacular, que justifiqui l’absència i el retorn. Però com que l’objectiu d’aquest blog no és aquest crec que és el moment de començar el curs amb un plat senzill i saborós. Un plat on la base és la llengua de porc, una peça de carn que a Mallorca quasi sempre es cuina amb salsa i tàperes i a la que he volgut donar un altre ús igualment vàlid.  Tot i que aquí és de porc us recoman la de vedella, si la triau pensau que haurà de coure més temps per ser més grossa.

Per contrastar he acompanyat l’ensalada amb una salsa de llimona, àcida però amb un punt dolcet que serà un bon contrast per al plat i per qualsevol altre amanida que vulgueu fer.

Ingredients
1 llengua de porc
fulles de llorer
llavors de comí
2 claus d’olor
grans de pebre
1 colinap
tomàtigues xerri
rúcula o mesclum

Per  a la salsa de llimona
1 all petit picat
1 c/s mel de bona qualitat
1 c/p mostassa a l’antiga
el suc i la pell ratllada d’una llimona
90 ml oli d’oliva verge
sal, pebre bo

El dia abans bullirem la llengua amb el llorer, el comí, el pebre i el clau i una mica de sal. Jo la vaig tenir una hora i mitja amb l’olla a pressió, comprovant entre i entre que quedava tova punxant-la amb un ganivet. La pelarem encara calenta i deixarem que refredi. L’embolicarem amb film i la posarem a la gelera fins al sen demà.

Farem la salseta emulsionant tots els ingredients fins que tenguem una salsa ben lligada.

Tallarem la llengua a rodanxes. Tallarem el colinap a rodanxes i aquestes a tires. Muntarem l’ensalada amb la rúcula. Hi disposarem les rodanxes de llengua, el napicol i les tomatiguetes xerri i amanirem amb la salseta de llimona just abans de servir.

One thought on “Ensalada de llengua amb salseta de llimona

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s