General · llegums · Receptes salades · verdures

Falafels de carabassa amb salsa chermoula

falafels de carabassa i salsa chermoula

A meitat del mes de maig va tancar Llibres Mallorca, botiga i mostrador de la desapareguda Editorial Moll, tot un referent d’aquesta illa. Per alleugerar el tancament posaren els llibres a meitat de preu i va ser una gran oportunitat per trobar autèntics tresors literaris a preus escandalosament assequibles. A casa hi entraren llibres de teatre, clàssics de la literatura catalana i també tots els llibres de cuina que hi vaig trobar i que em cridaren l’atenció. Un d’ells ha resultat ser d’una gran influència per la inspiració que m’ha oferit. Es tracta de  “Mi primera comida vegetariana“, de n’Alice Hart. Els plats que he provat han estat deliciosos, sans, senzills  i tots van acompanyats d’unes imatges que només veure-les ja voldries tenir-los a taula. Una de les receptes que em vaig proposar fer en temps de carabassa va ser aquesta, que he adaptat una mica als meus gustos.

En aquest blog vaig publicar una altra recepta de falafels, de textura més cruixent. Tant una com l’altra m’agraden molt. El fet de mesclar verdura de temporada i llegums té també el seu punt. Aquí els vaig acompanyar amb pa de pita. Clicant aquí trobareu la recepta i també amb una mica d’hummus de pastanaga, recepta que trobareu aquí.

La salsa chermoula és típica dels països del magreb, és una marinada que acompanya carn, peix i verdures. Cada casa té la seva recepta tot i que els ingredients principals són herbes aromàtiques, sobretot cilantre; all, llimona, oli d’oliva i comí. Aquí està acompanyada de iogurt per donar-li un poc de cos. Faig algunes indicacions en els ingredients però valdrà més que els poseu a gust vostre.

falafels carabassa

Ingredients
Per als falafels
100 gr cigrons secs
300 gr carabassa
cilantre fresc
julivert
2 alls
1 ceba
1/2 c/p comí
1 c/p coriandre
1/4 caiena en pols
1/2 c/p gingebre en pols
1 c/p bicarbonat sòdic i una més per posar els cigrons en remull
2 c/s farina de cigrons i una mica més
Per a la salsa Chermoula
Cilantre
Julivert
1/2 c/p llavors de comí torrats en sec en una pella uns minuts
Suc i la pell ratllada d’una llimona
50 ml oli
1/2 c/p sal
1 all
1/2 c/p pebre bord
1 c/p ras-el-hanout
Pebre bo
1 iogurt natural

falafels carabassa2

Posarem els cigrons en remull la nit abans, amb una cullerada de postre de bicarbonat.

Courem la carabassa al forn o al vapor. Aquí la vaig coure al forn amb una mica d’oli, gingebre en pols, sal i pebre bo, embolicada en paper d’alumini a 180ºC uns 30 minuts. Deixarem que refredi i l’aixafarem amb una forqueta.

Colarem els llegums i els picarem, així com l’all, el cilantre, la ceba i el julivert. Ho posarem en un bol, hi afegirem la carabassa, les espècies,la farina de cigrons, el bicarbonat i sal. Mesclarem bé i ho posarem a la gelera per a què agafi cos.

falafels carabassa1

Farem la salsa chermoula posant tots els ingredients manco el iogurt en el tassó del túrmix. Picarem. Batrem el iogurt, el posarem en un bol i hi abocarem la salsa.

Donarem forma als falafels i els passarem per farina de cigrons. Els fregirem en una paella amb molt poc oli i els posarem en un plat amb paper de cuina per a què degotin.

Acompanyarem els falafels amb la salsa chermoula, una mica d’ensalada, pa de pita i altres cremes com l’hummus.

falafels carabassa3

 

 

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s