ensalades · entrants · General · peix i marisc

Ensalada cruixent amb bacallà fumat i vinagre balsàmic de mango

Ensalada cruixent amb bacallà fumat

Les receptes que més problemes em donen a l’hora d’anomenar-les són les ensalades. A no ser que sigui una ensalada clàssica, les demés no saps com descriure-les: per ingredients pot resultar llarg i pesat, la pots adjectivar o pot ser per alguna cosa que evoqui. Amb aquesta no ho vaig saber fins que me la vaig menjar. L’havia començada a fer per intuïció, sabent alguns dels seus ingredients però no tots i amb les primeres mossegades vaig endevinar que no podia tenir altre nom.

Des de fa un temps la marca “Glosa Marina” elabora els seus productes a Llubí. Les sals provenen de les salines de Campos i els vinagres balsàmics de diversos tipus es fan de manera totalment artesanal, seleccionant matèries primeres de qualitat. Fa unes setmanes vaig comprar aquesta crema balsàmica de mango que m’ha semblat ideal per contrastar el plat amb un punt àcid i dolcet. Si voleu veure més productes de Glosa Marina podeu clicar aquí.

Ingredients
col llombarda
1/2 bulb de fonoll
1 ceba
1 remolatxa crua
80 gr bacallà fumat
Vinagre balsàmic de mango
oli verge d’oliva, sal, pebre bo

Ensalada cuixent

Pelarem la remolatxa i la tallarem a rodanxes primes. Les escaldarem o les farem al vapor uns dos o tres minuts.

Tallarem en juliana un bocí de col llombarda i farem el mateix amb el bulb de fonoll i la ceba. Mesclarem amb la remolatxa, amanirem amb el balsàmic i l’oli i salpebrarem. Afegirem el bacallà fumat i servirem.

Nota: Vos aconsell que useu uns guants si no voleu acabar amb les mans vermelles de remolatxa. Pel que fa al bulb de fonoll, millor que utilitzeu les parts interiors, més tendres per menjar crues i les altres les reserveu per coure o per a una crema de verdures. Els brots verds de fonoll seran un bon punt per a l’ensalada.

ensalada cruixent1

4 thoughts on “Ensalada cruixent amb bacallà fumat i vinagre balsàmic de mango

  1. Jo tampoc sabria com nomenar una amanida que no sigui de les clàssiques, però sempre podem batejar-ho amb algun nom especial i així començar per alguna cosa. De tota manera, m’ha agradat molt l’amanida, la remolatxa m’encanta, la col em queda pendent, no és la meva gran il·lusió però he de donar-li més oportunitat.
    Besades

    M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s