ensalades · entrants · General · Receptes salades · verdures

Taboulé d’ordi

Taboulé d'ordi

La recepta d’avui no té cap secret, és senzilla de fer i la podem enriquir amb les verdures que tenguem a casa. El que em sembla important és que s’aromatitzi amb herbes i llimona per donar-li un toc de frescor. Aquí, només l’us de l’ordi fa que sigui una mica diferent als tabulés que podeu trobar freqüentment. El tabulé es sol cuinar amb búlgur o amb cuscús però em va fer gràcia substituir-los per un cereal de gra sencer com el que tenim aquí.

L’ordi fou un dels primers conreus que es domesticaren a l’Orient Pròxim i ha tengut un paper important en la història, no només com a font d’alimentació sinó també en la elaboració de la cervesa o com a moneda de canvi . En l’actualitat el seu ús s’estén a la producció de malta, l’alimentació animal i el consum humà.

Ara comença a fer caloreta i aquest és un bon plat pels dies que s’acosten. A més, és millor que es faci el dia abans per a què vagi agafant els sabors de les herbes.

 Ingredients
100 gr ordi en gra
1-2 tomàtigues
1 ceba
1/2 cogombre
olives negres
herbassana
julivert
1 llimona
1/2 c/p comí
oli, sal, pebre bo

taboule-ordi

Rentarem l’ordi i el deixarem en remull un mínim d’una hora, millor si és tota la nit. El bullirem fins que sigui ben tendre i el colarem.

En un bol mesclarem la tomàtiga pelada, sense llavors i tallada  a daus, el cogombre a daus, la ceba en juliana, l’herbassana i el julivert tallat petit, el suc de mitja llimona, els grans d’ordi i una cullerada d’olives negres. Ho amanirem amb l’oli, el comí i salpebrarem al nostre gust. Deixarem que reposi una bona estona per a què agafi bé tots els sabors. Servirem el taboulé ben fred.

Taboule-ordi1

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s