cremes i sopes · entrants · General · pasta i arròs · Receptes salades

Pho bo (sopa vietnamita)

Pho bo , sopa vietnamita

La Pho bo o sopa vietnamita és un brou lleuger que es fa generalment amb carn de vaca. Es sol acompanyar amb llima, cilantre, herbassana i altres herbes. Aquí l’he adaptada una mica als meus gustos i he fet el brou amb vedella i pollastre. El brou que faig, generalment, sol ser molt lleuger, amb carn poc carregada de gust, amb prou porro, pastanaga i julivert. Podria haver estat més fidel a la recepta però com que el brou sobrant serà per a altres ocasions he preferit adapatar-me més a l’acompanyament de la sopa, que és el que vertaderament la distingeix. Entre les herbes i la llima és una sopa que ressucita, sembla que mengis medicina, pura salut.

Ingredients
per al brou
1/2 pollastre de camp
1/4 pollastre de granja
1 os de bou amb carn
1 os de bou sense carn
3 porros
3 pastanagues
1 ceba grossa
1/2 manat de julivert
per a acompanyar
30 gr noodles per persona
1 ceba blanca tallada en juliana
cilantre
herbassana
gingebre
1-2 llimes
1 c/s salsa de peix per persona (opcional)

Pho bo-2

Farem el brou posant tots els ingredients en una olla a pressió. Si no teniu olla a pressió es pot fer igual en una de convencional però augmentant el temps de cocció. Afegirem sal amb mesura i la tancarem bé. La posarem a foc fort fins que comenci a sortir el vapor. Baixarem al mínim i la hi deixarem 15 minuts. Treurem el vapor, obrirem l’olla i colarem el brou. El posarem en una olla i el farem bullir de nou. Rectificarem de sal.

Escaldarem els noddles en un bol uns 5-10 minut. Colarem i reservarem.
Escaldarem la ceba blanca tallada en juliana o en rodanxes primes. Colarem i reservarem.
Netejarem les herbes.

Pho bo-1

Tallarem la carn del pollastre de granja a daus.
Farem plats posant primer els noodles, pell de llima ratllada, una mica de gingebre ratllat, fulles de cilantre i d’herbassana, una cullerada de salsa de peix, la ceba escaldada, rodanxes de llima i daus de pollastre. Abocarem el brou dins cada plat per a què escaldi bé les herbes i la llima. deixarem que reposi dos minuts i ja tendrem la sopa a punt.

Pho bo-4

La salsa de peix potencia el sabor de la sopa, si no us agrada o no en teniu no passa res. Si us agrada el picant, hi podeu posar pebre coent fresc tallat a rodanxes, hi queda molt bé.

Pho bo-3

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s