General · peix i marisc · Receptes salades

Ravioli de salmó fumat farcit d’skordalia de nous

Ravioli de salmó fumat amb skordalia de nousL’skordalia és un puré d’origen grec que es pot fer a base de patata, nous o ametlles, pa banyat, all i oli. Es sol emprar per acompanyar peix o verdures i té un us bastant semblant  a l’hummus. Avui el presentam com un farcit d’aquest ravioli, un entrant fresc que dóna molt de joc ja que podeu substituir el salmó per bacallà fumat, cuixot dolç o salat o amb verdures com el carabassó i el cogombre.

Ingredients
Salmó fumat
50 gr nous pelades
50 gr pa
2 alls
llet
oli verjo extra
vinagre de qualitat
sal, pebre bo

ravioli salmó-skordalia

Esquitxarem el pa amb la llet. En el vas del túrmix hi posarem les nous, els alls i el pa a bocins, sal, pebre bo i vinagre al gust (procurant que quedi suau de gust). Començarem a batre i afegirem l’oli fins que tenguem una crema emulsionada. Rectificarem de sal i pebre bo. Com que nosaltres el volem per un farcit ens ha de quedar espessa.

Farem tires del bacallà fumat i les posarem en creu. Disposarem una cullerada d’skordalia al centre i tancarem el salmó fent un paquetet.

Els podem acompanyar amb una amanida o amb crudités.

ravioli salmo-skordalia2

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s