General · postres · receptes dolces

Panellets de coco amb ganatxe after eight i panellets de cacau

Panellets

Feia molt de temps que no participava en el Memòries d’una cuinera. Aquest mes el dediquen als panellets i he tengut temps de planejar-ho i fer una recepta nova. A casa meva no n’hem fet mai i no tenc cap recepta familiar de la qual partir, així que he fet una recerca per la xarxa i al final m’he fet la meva pròpia. Hi ha gent que a la base d’ametlla hi afegeix patata o moniato i altra gent els fa símplement amb ametlla i sucre i després els arrebossa amb fruits secs com els pinyons. Vaig provar les dues maneres i els que varen tenir més èxit varen ser els de coco. Tanmateix com que es parteix de la mateixa base em pens que és millor fer-ne de diferents. Una palangana de panellets variats és més agradable a la vista i al paladar. Són molt senzills de fer i val la pena posar-s’hi.

Ingredients
500 gr ametlla mòlta
350 gr sucre en pols
1 c/p canyella en pols
150 gr aigua
250 gr moniato cuits al forn
1 blanc d’ou
25 gr cacau + una mica més per arrebossar
Coco per arrebossar
per a la ganatxe
200 gr xocolata de cobertura
200 gr nata 35% M.G.
herbassana

Panellets2

Primer de tot farem la ganatxe. Bullirem la nata amb l’herbassana i deixarem que infusioni una hora. Colarem la nata i la bullirem de nou. L’abocarem seguidament sobre la xocolata, deixarem uns minuts i després la batrem fins que tenguem una crema. Deixarem que reposi per a que agafi cos. Millor deixar-la a fora, en un lloc fresc, però no la poseu a la gelera perquè llavors agafa humitat i s’endureix massa. Si us fa falta temps posau-la-hi una estona i anau remenant-la i vigilant.

Bullirem l’aigua amb el sucre i hi abocarem l’ametlla mòlta i la canyella. deixarem uns dos minuts al foc sense deixar de remenar. Retirarem i deixarem que refredi. Mesclarem el blanc d’ou amb l’ametlla i ho posarem a la gelera unes dues hores o d’un dia per l’altre.

Dividirem la massa en dues porcions.

panellets4

Farem els de coco mesclant els moniatos cuits capolats amb la mescla d’ametlla. Quan tenguem una massa homogènia farem bolles petites i les arrebossarem amb el coco. Les posarem sobre una palangana de forn coberta amb paper vegetal. Les courem 10 minuts al forn a 180ºC. Les treurem i deixarem que refredin.

Mentrestant farem les altres mesclant el cacau amb l’altra porció. Farem bolles i les enfornarem 10 minuts a 180ºC. Una vegada hagin refredat arrebossarem els panellets amb el cacau reservat.

Posarem la ganatxe en una mànega pastissera amb boquilla arrissada i farem capellets als panellets de coco.

panellets3

– Els panellets s’han de daurar però no coure en excés.

-Els moniatos els vaig coure al forn embolicats amb paper d’alumini, a 180ºC una hora aproximadament.

4 thoughts on “Panellets de coco amb ganatxe after eight i panellets de cacau

    1. Gràcies Mònica a tu i a la teva germana per la feinada que suposa fer aquest tipus de convocatòries. Gràcies a elles els blocaires ens mantenim en contacte i ens feis pensar en receptes noves. Esper poder participar a la propera.

      M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s