carn · entrants · General · Receptes salades

Croquetes cremoses de pollastre

Croqueta de pollastre

Quina diferència que hi ha entre les croquetes casolanes i les de compra! algunes són pura beixamel i altres no tenen gust de res. És cert que fer-les a casa porta feina però entre que són molt millors i que pots aprofitar la carn del brou, crec que val la pena posar-s’hi.

La recepta que vos faig arribar no té secrets. Queden unes croquetes molt cremoses i haureu de deixar reposar la pasta a la gelera per poder-les manejar. Si us agraden més espesses no hi poseu tota la llet indicada. Podeu aprofitar la carn sobrant d’un rostit, la que empreu per fer el brou o una que compreu i bulliu a posta. A casa meva sempre les hem fet per aprofitar la carn del brou. Veureu que no les faig amb mantega sinó am oli. El podeu substituir per la mantega o també posant-n’hi mig i mig.

Ingredients

770 gr pollastre cuit
1 ceba grossa
2 alls
2 fulles llorer
650 gr llet
80 gr oli
80 gr maizena
2-3 ous
galleta picada o pa
sal, pebre bo, nou moscada

Picarem els dos alls i la ceba fins que ens quedi quasi líquida. La sofregirem amb l’oli i la fulla de llorer. Quan s’enrosseixi hi afegirem la carn picada i ho mesclarem. Deixarem que cogui tot junt uns minuts i hi posarem la farina. Remenarem bé i deixarem que la farina es torri una mica anant alerta que no s’aferri. Salpebrarem i hi afegirem la nou moscada. Hi abocarem la llet tèbia o calenta (per no aturar la coció) a tongades, a mesura que la vagi absorbint. Rectificarem de sal i espècies i aturarem el foc. Abocarem la massa en un bol i la taparem amb paper film a pell per a què no formi crosta. Una vegada freda la deixarem a la gelera fins a l’endemà.

Quan la pasta sigui compacta farem bolles amb les mans i les passarem per ou i després per galleta o pa. I ja les tendrem a punt per menjar. Jo les congel en palanganes i al cap d’un dia les pos en bosses. Sempre van bé quan no tens ni idea de què li has de pegar. I com a  aperitiu per a un sopar les croquetes fetes a casa són de luxe!!!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s