conserves · General · verdures

Paté de carabassa i nous

paté de carabassa nous

La carabassa compta amb grans propietat beneficioses per a la nostra salut. Conté un alt contingut en caroté, que una vegada al fetge es converteix en vitamina A. La verdura cuita preveu i alleugereix les inflamacions d’estómac i budells per la qual cosa és molt indicada per qui pateix d’estómac delicat, gastritis o irrritació de còlon. És diurètica i evita la retenció de líquids i càlculs renals. Estimula la funció del pàncrees i en conseqüènci,a és apropiada per a les persones diabètiques. I per acabar-ho d’arrodonir, és lleugera i molt indicada pel seu baix contingut cal·lòric.

Les primeres carabasses arribaren d’Amèrica amb els vaixells dels conqueridors espanyols al segle XV i a partir d’aquí s’escampà el seu cultiu arreu d’Europa. En general s’ha relacionat aquesta verdura com un menjar de pobres tot i que darrerament té molta més acceptació a la cuina,  trobant-la en infinitat de propostes dolces i salades. A Mallorca solem emprar-la en plats tradicionals de cullera com els escaldums i tot tipus de cuinats; o en confitures i farcits, sobretot de confitura de carabassa de cabell d’àngel. En aquesta recepta us proposam menjar-la com un paté i es pot guardar durant molt de temps en un lloc fresc i amb poca claror. Una conserva que us pot servir com a entrant amb una mica de pa i un bon formatge o simplement sola.

Amb aquesta recepta i el crumble de carabassa particip en el concurs “Mossegades“, que aquest mes va sobre la carabassa. Animau-vos a participar, encara hi sou a temps!

carbassa-mossegades

Ingredients

1 kg de carabassa pelada i sense pinyols
70 gr pa
50 gr nous
1 ceba grossa
2 cullerades d’oli verjo
1 c/p gingebre en pols
1/2 c/p orenga
1/2  c/p sàlvia picada
pebre de sixuan, pebre rosa, sal pebre bo

Encalentirem el forn a 180ºC.

paté de carabassa i nous1

Trossejarem la carabassa i la ceba i les posarem en una palangana de forn. Salpebrarem, Ho amanirem amb els diferents tipus de pebre al nostre gust, la sàlvia, el gingebre en pols i un raig petit d’oli. Mesclarem bé i ho taparem amb paper d’alumini.

Enfornarem entre 30 i 35 minuts o fins que vegem que la carabassa és cuita. Ho colarem per a què tregui tot el suc.

Mentrestant picarem el pa amb la picadora i les nous amb el murter.

En el tassó del túrmix picarem la carabassa i hi mesclarem el pa, l’orenga i les 2 cullerades d’oli verjo. Rectificarem de sal i hi afegirem les nous. Si trobau que queda poc espès, afegiu-hi més pa picat.

paté de carabassa i nous2

Posarem el paté en pots de vidre nets i els taparem bé. Els bullirem en una olla tapats d’aigua uns 40 minuts. Deixarem que refredin dins el recipient. Els traurem i etiquetarem per després guardar-los en un lloc fresc i on no hi pegui el sol. Guardau-lo a la gelera una vegada començat.

Font de la recepta: Sal i oli

2 thoughts on “Paté de carabassa i nous

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s