General · postres · receptes dolces

Pastissets blondie amb fraules

pastissets blondie amb fraules

Ja hi comença a haver fraules al mercat. Tot i que encara no són massa madures ni estan en el seu punt àlgid fan tant de goig que són tota una temptació. L’altre dia, passant per una parada de verdures, podia sentir fàcilment l’olor d’aquestes petites fruites, em deien -menja’ns! i no em vaig poder resistir. He fet el blondie en unes quantes ocasions. Per a qui no ho conegui li diré que és així com s’anomena al brownie de xocolata blanca. Em venia de gust fer-lo diferent… així que les fraules em vengueren ben a tir per canviar la recepta.

Per fer pastissets individuals vaig emprar 4 aros de 8 cm de diàmetre. Si voleu fer-los en un motllo quadrat de 20x20cm heu de doblar els ingredients que veis aquí.

Ingredients 

75 gr xocolata blanca
62 gr  mantega
75 gr sucre
1 ou
3/4 cullereta extracte de vainilla
100 gr farina
1 mica sal
250 gr fraules
2 cullerades xarop atzavara
1/2 cullereta pebre rosa en gra

pastissets-blondie-fraules1

Encalentirem el forn a 180ºC.

Trossejarem les fraules ben netes a quadrats petits. Les courem en un cassó amb el xarop d’atzavara i el pebre rosa en gra. Deixarem que s’estovin una mica i aturarem el foc. Reservarem.

Fondrem la xocolata amb la mantega a foc molt lent i vigilant que no es cremi. Alerta perquè la xocolata blanca es fon més ràpidament que cap altra. Deixarem que entebeeixi un instant i mesclarem amb el sucre sense deixar de remenar. Afegirem l’ou i l’extracte de vainilla. Batrem amb energia per a què no es qualli. Pot donar la sensació que la mescla no lliga però és normal, no vos desanimeu i seguiu endavant. Quan estigui ben mesclat afegirem la farina tamisada i la mica de sal. Seguirem mesclant fins que tenguem una massa homogènia.

Folrarem els aros amb paper vegetal. Si els untau d’oli serà més fàcil que el paper es mantengui subjecte. Omplirem cada aro amb una cullerada de la massa del blondie. Al damunt n’hi posarem una de les fraules cuites i ho cobrirem amb una altra de la pasta. Quan ho tenguem a punt, enfornarem els pastissets durant 15 minuts però és aconsellable que comproveu si són cuits amb un escuradents o un ganivet. Els treurem del forn i deixarem que refredin sobre una reixeta.

Desemmotllarem els pastissets. Emplatarem acompanyant-los d’una cullerada de les fraules pel damunt.

2 thoughts on “Pastissets blondie amb fraules

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s