carn · General · Receptes salades

Conill farcit de carxofes confitades i albergínia amb salsa de codonyat

El temps passa massa aviat. He estat atabalada amb moltes coses i sense adonar-me’n feia un mes que tenia el blog descuidat. I em sap greu perquè no m’agrada tenir les coses a mitges. Aquestes festes de Nadal he cuinat més que mai però no he tengut ocasió de fer fotografies o no eren receptes pensades per ser publicades. Algunes de les que he fet, però, estan en el calaix de les pendents per a taulaposada. Ara que hem tornat a la normalitat i a una certa rutina confii en treure posts amb certa assiduïtat.

Després de les festes necessitava una certa depuració, plats llleugers per refrescar el cos i l’anima de tota la pesca nadalenca. El conill és una de les carns més sanes que hi ha. Té pocs greixos i sol ser molt recomanada en dietes. Jo no som amant d’aquesta carn, em fa una mica d’angúnia i me la menj amb recel. Però havia de practicar el desossament de la peça i vaig pensar que seria una bona entrada al blog. Després de tant de temps era convenient tornar amb alguna cosa més currada que no pas una ensalada i volia fer alguna cosa original meva. He de confessar, tanmateix, que estic realment sorpresa amb el resultat final. I com que sempre que m’agrada la public, aquí teniu la recepta. La salsa pot deseqilibrar la balança encara que no és de les més pesades que hi ha. He partit d’una recepta del blog Les receptes del Miquel, un blog que està molt bé i que vos recoman consultar. Fa temps vaig fer codonyat i en consumesc molt poc així que m’anava molt bé la salsa per treure-li profit. Esper que vos agradi el resultat final.

Ingredients:

1 conill desossat
1 albergínia grossa
2 carxofes
romaní, vi sec, sal, pebre bo, oli

per a la salsa

100 gr de codonyat
300 ml brou de pollastre
50 ml conyac
1 cullereta d’ametlles torrades
1 cullerada salsa soja

Encalentirem el forn a 180ºC. Tallarem l’albergínia a làmines i la deixarem en remull una bona estona. Les courem al forn fins que siguin toves. Reservarem.

Confitarem els cors de les carxofes en un recpient, tapades amb oli. El tendrem al foc al mínim durant 20 minuts (no ha de bullir). Treurem les carxofes i les deixarem degotar sobre paper absorbent.

Estendrem el conill i el salpebrarem. El farcirem amb les carxofes tallades petites i l’albergínia. L’embolicarem i el bridarem bé a fi de què ens quedi un tronc. El posarem en una safata on hi haurem posat un raig d’aigua. Regarem la carn amb el vi sec, una mica d’oli i una mica de romaní. El posarem al forn uns 40 minuts girant-lo a la meitat del temps.

Mentrestant farem la salsa. Tallarem la meitat del codonyat i el courem  en una pella gran amb les ametlles i el conyac fins que aquest darrer s’hagi evaporat. Afegirem el brou i la salsa de soja i deixarem que cogui uns minuts. Triturarem la mescla i tornarem a coure uns minuts més afegint-hi els sucs de la cocció del conill i el codonyat restant tallat a quadrets.

Per presentar el plat tallarem el tronc en racions individuals i l’acompanyarem amb la salsa. Aquí l’he guarnit amb unes cols de Brussel·les que he bullit uns 15 minuts i prou.

Si no voleu desossar el conill segur que a la carniceria de confiança vos ho faran. Com que havia desossat les cuixes a part, també les he farcides igual i les he cuites amb el tronc tot i que només 20 minuts per ser peces més petites.

2 thoughts on “Conill farcit de carxofes confitades i albergínia amb salsa de codonyat

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s