ensalades · entrants · peix i marisc · Receptes salades

Crepe d’ensalada de marisc i salsa tàrtara

Les crepes són fantàstiques per fer receptes perquè les pots emprar tant per plats salats com per dolços. He de confessar que som una iniciada i que són les primeres que gos publicar. La massa és de n’Ismael Prados i la vaig veure a la “Lecturas cocina”, una revista de cuina que m’agrada bastant en general i que em sembla fiable. Després d’aquestes m’animaré a fer-ne més, es poden fer tantes coses amb elles!

Amb les quantitats indicades n’hi ha per a unes 10-11 en una paella grossa.

Ingredients

per a la massa de crepes

500 ml llet
4 ous
200 gr farina
1 cullereta sal
60 ml aigua
20 gr mantega
1/2 cullereta d’anet picat (opcional)

per al farcit

lletuga variada
pals de cranca
llagostins bullits i pelats
gambes
musclos

per a la salsa tàrtara

1 ou
oli
1 cullerada tàperes
1 cullerada cogombrets
1/2 ceba
1 ou bullit
llimona
1 all
sal

Primer de tot farem la massa de les crepes posant tot els ingredients a la batedora elèctrica. La deixarem reposar a la la gelera unes 2 hores. Passat aquest temps la treurem i remenarem una mica de dalt  a baix per a què es mescli bé. Pintarem d’oli o mantega una paella gran i quan sigui ben calenta hi abocarem la massa amb un cullerot soper. L’extendrem per tota la superfície i quan les voreres comencin a desferrar-se i el centre cualli la girarem i deixarem que es cogui per l’altra part. La treurem i seguirem fent el mateix fins que acabem la pasta, sempre pintant la paella d’oli cada vegada. Les podem anar acumulant una sobre l’altra en un plat.

Per fer la salsa tàrtara hem de fer una maionesa amb l’ou cru, l’oli, l’all, un raig de llimona i un poc de sal amb el braç del túrmix. Quan la tenguem lligada hi afegirem les tàperes, el cogombrets, l’ou bullit i la ceba i ho picarem bé fin que la salsa estigui a punt. Salpebrarem.

Per muntar les crepes posarem la lletuga variada i hi repartirem el marisc per damunt. Ho salsejarem amb una cullerada de la salsa tàrtara i tancarem la crep enrodillant-la. En aquest cas vaig deixar els musclos a fora i les gambes les vaig fer a la planxa, posant-les després com a decoració del plat.

Nota: He llegit a “Dulces bocados” que en fer crepes aprofita per fer-ne moltes i després les congela. Es veu que aguanten molt bé i així sempre en té per a qualsevol ocasió.

En general s’ha de tenir la massa a la gelera un mínim de 30 minuts, com que la recepta que vaig seguir deia 2 hores i tenia temps ho vaig fer així.

Les quantitats del marisc dependrà dels comensals. Sempre podeu posar el que més vos agradi.

One thought on “Crepe d’ensalada de marisc i salsa tàrtara

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s