carn · General · Receptes salades

Mini-hamburgueses de vedella amb compota de poma

Després d’un mes llarg de letargia cuineril és ben hora de posar-se les piles, no ho creis? sense fer-ne massa comptes la meva cuina ha estat de vacances i he deixat el blog ben abandonadet. I avui la blogosfera s’ha tret les lleganyes i es comença a sentir altra vegada el xup xup de les olles. A taulaposada ens hi hem volgut sumar començant amb una recepta lleugera.

Tot i que solem associar les hamburgueses amb una alimentació calòrica poc recomanable amb el post d’avui canviarem aquest concepte. Només cal emprar una carn de qualitat i assaborir-la amb algun ingredient adient. Com veureu aquí, no poden ser més senzilles de fer. Per acompanyar-les he fet una compota de poma substituint el sucre per xarop d’atzavara. Vos recoman les mini-hamburgueses per a un dia que faceu diferents pintxos.

Ingredients

per a les mini-hamburgueses

250 gr de carn de vedella picada

1 cullerada de ceba seca

sal, pebre bo, pebre blanc, romaní sec, farigola

per a la compota

1 tassa d’aigua

1 poma golden

1/2 pell de llimona

1/2 branca de canyella

2 cullerades de xarop d’atzavara

1 cullereta de ginebró

1 cullereta de coriandre

Amanirem la carn mesclant-la amb les herbes, les espècies i la ceba. Quan la tenguem al nostre gust farem bolles de 50 gr cada una i les esclafarem amb les mans per fer la forma de les hamburgueses. Reservarem.

Per fer la compota pelarem la poma i la tallarem a daus. En un cassó bullirem la poma amb la resta d’ingredients a foc mig fins que la fruita sigui ben tova. La colarem del líquid i de les espe`cies i la passarem pel túrmix.

Per muntar el plat farem la carn a la paella amb molt poc oli, una vegada cuita l’acompanyarem amb una cullerada de la compota per sobre i ja estarà a punt. Si voleu fer el plat més complet podeu fer algunes verdures a la planxa com les que veis a la fotografia. Esper que sigui del vostre gust.

One thought on “Mini-hamburgueses de vedella amb compota de poma

  1. Riquísima esa compota de manzana, sobre todo acompañada de la cebolla. Una idea estupenda. Te juro que la próxima vez que haga hamburguesas o filetes rusos voy a sorprender en casa con la compota de manzana. Muchas gracias.

    M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s