cremes i sopes · ensalades · entrants · General · verdures

Tomàtigues farcides i la seva sopeta freda.

El dia que vaig publicar els carabassons farcits de lluç ja vaig fer alabances de l’hort del meu pare. I aquest any les tomàtigues superen a totes les demés verdures perquè han sortit boníssimes, amb un punt àcid i amb la popa dura i gustosa. Ara, em sembla que haurem d’anar a fer mercat perquè n’hi ha per aturar un tren. A mi m’agraden molt, de moltes maneres però quasi sempre crues. De tomàtigues farcides n’hi ha a mils i la recepta d’aquest post és una aportació més, per contribuir a les ensalades fresques de l’estiu. Ja em direu si vos han agradat. Els ingredients són un poc orientatius i dependrà del tamany de les tomàtigues.

Ingredients
6 tomàtigues de tamany mitjà
1 pastanagó
1 ceba petita
1 pebre verd petit
1 mango
1 alvocat
2-3 ous bullits
1-2 llaunes de tonyina
6 olives verdes
2 cullerades d’alfabeguera fresca picada
2 alls petits

Buidarem les tomàtigues i les deixarem de cap per avall per a què degotin. Reservarem l’interior.

Tallarem totes les verdures a daus tan petits com pogueu. En un bol les mesclarem amb els ous bullits tallats petits, la tonyina esmicolada, 1 all, l’alfabeguera i ho tremparem amb oli, sal i pebre bo. Omplirem les tomàtigues amb aquesta mescla i les deixarem refredar dins la gelera.

Amb l’inerior de les tomàtigues farem una sopa picant-ho amb la batedora elèctrica o amb el túrmix. Hi afegirem l’all, oli a fil, sal i pebre bo. Ho colarem per tenir una salsa fina i la  deixarem que refredi.

Ho servirem ben fred, acompanyant les tomàtigues amb la sopa, que haurem amanit amb les herbes aromàtiques o amb les espècies que més ens agradin.

One thought on “Tomàtigues farcides i la seva sopeta freda.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s