General · postres

Tartaletes de xocolata i fraules

tartaletes xocofrau3

Ara que estam a un pas del cap de setmana ens permetrem un dolç. Des de fa un temps he anat provant diverses versions d’aquestes tartaletes i avui m’he decidit a publicar les darreres que he fet. Ara que les fraules estan en un bon moment és una llàstima no aprofitar-les. També he fet confitura i aviat la podreu veure per aquí.

La massa es pot fer el dia abans i congelar la que sobri per a un altre dia. Amb aquestes quantitats en vaig tenir prou per a 10 tartaletes, que vaig fer en motlles de muffins.

Ingredients
Per a la massa:
170 gr de farina
50 gr de cacao en pols
1/2 cullereta de llevat en pols
2 cullerades de sucre
110 gr de matega a temperatura ambient
3 -4 cullerades d’aigua
1 polsim de sal
Per al farcit:
200 gr de xocolata de cobertura
200 ml nata líquida
1/2 cullereta de canyella
3 cullerades de sucre
250 ml d’aigua
10-12 fraules
Per a la decoració:
20 fraules
100 gr xocolata blanca

tartaleta-xocofrau2

Començarem fent la massa tamisant la farina, el cacao, la sal i el llevat en un bol. Hi afegirem el sucre  la mantega i ho unirem amb una espàtula. Ho llligarem amb l’aigua i ho mesclarem bé fins que tenguem una massa elàstica. És millor començar amb tres cullerades i afegir la quarta només si fa falta. Farem una bolla i la taparem amb paper film. La guardarem a la gelera un mínim de 30 minuts*.

Treurem la massa i farem porcions que estendrem amb un corró. Introduirem la pasta en els motllos untats d’oli. Els cobrirem amb paper sulfuritzat i els omplirem amb cigrons o amb un pes. Posarem a la gelera 20 minuts més. Mentrestant encalentirem el forn a 180ºC. Passat el temps indicat, enfornarem les bases uns 20 minuts. Treurem del forn, desenmotllarem i deixarem refredar sobre una reixa.

Per fer el farcit primer farem un almíbar amb l’aigua i el sucre. Tallarem les fraules molt petitones i les macerarem dins l’almíbar entre 20 i 30 minuts.

Per a la ganatxe tallarem la xocolata a trossos petits i els posarem en el recipient del túrmix. Encalentirem la nata amb la canyella i quan bulli l’abocarem sobre la xocolata i la hi deixarem un minut. Pujarem la mescla amb el túrmix fins que tengui consistència i brilli. Reservarem.

Quan les bases siguin fredes i la ganatxe també, muntarem les tartaletes fent una petita base de xocolata a cada tartaleta. Repartirem les fraules, prèviament colades de l’almíbar, i cobrirem amb la resta de xocolata. Reservarem a la gelera.

Aprofitarem aquest moment per fondre la xocolata blanca en un bol apte per al microones i la deixarem atemperar. Quan estigui a punt mullarem les fraules en la xocolata i les deixarem sobre un paper sulfuritzat. Per acabar les tartaletes les acompanyarem amb una fraula al damunt i una altra al costat.

*Quan he fet la massa l’estenc directament amb el corró, la pos als motlles, cobresc amb el paper sulfuritzat i les llegums i la guard a la gelera tapada amb paper film. Quan el forn és calent, la hi pos directament. És important que la massa sigui freda quan la introduïu al forn.

2 thoughts on “Tartaletes de xocolata i fraules

 1. I jo, a dieta! quins c…!!! Aquestes tarteletes han de ser boníssimes. Ara m’ho has posat molt dificil, el llistó està molt alt. Tot això ho dic pel sopar que tenim pendent a canostra (sí, ja ho sé que domés ho dic), però serà un dia no molt llunyà, je,je!
  Feré unes carxofes farcides que te c…!!! (ànim Joana que tú pots!!!)
  Una besada molt forta

  M'agrada

  1. Joana, no et sentis pressionada perquè sé cert que cuines molt bé. I les carxofes són la meva debilitat així que segur que encertaràs de ple. I pel sopar no et preocupis. Besades i fins aviat. Deixa’t tentar qualque cap de setmana amb les tartaletes!

   M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s