General · peix i marisc

Llom de lluç amb crema lleugera d’espàrrecs i gambetes

Aquest plat és fruit de la improvització i la casualitat més absoluta. Una conjunció de factors i productes a la gelera de casa i una mica d’idea, han fet que aquesta recepta es mereixés una entrada al blog. És molt lleugera i senzilla, ideal per a l’operació biquini de cada estiu.

Ara els espàrrecs estan de temporada i els que trobam al mercat solen ser d’aquí. Val la pena aprofitar per menjar productes frescos i més quan es tracta d’un aliment que té propietats molt positives per a la nostra salut. Els que tenia jo eren cultivats de mon pare així que millor que millor.

Ingredients:
1 manat d’espàrrecs
1 porro petit
1/2 tassó de llet semidesnatada
1/2 llom de lluç
1/2 dotzena de gambes pelades (opcional)
sal, aigua, pebre bo, pebre rosa

Rentarem el porro i els espàrrecs i els treurem la part més llenyosa. Tallarem algunes puntes que reservarem. En una olla bullirem el porro tallat a trossos durant 10 minuts i després hi afegirem els espàrrecs deixant-los-hi 5 minuts més. En una vaporera courem el lluç, que haurem assaonat amb els dos pebres, sal i un raig d’oli. Jo he cuit el peix posant-lo en una vaporera de bambú sobre el vapor de la cocció de les verdures a partir del moment que hi he afegit els espàrrecs.

En una paella hi saltejam les puntes dels espàrrecs i després les gambes. Reservam.

Farem un puré amb les verdures anant alerta que no ens quedi massa aigua de la cocció. Les passarem pel colador xinès per tal d’obtenir una crema fina i la tornarem a fer bullir un minut més amb la llet. Rectificarem de sal.

Per muntar el plat posarem la crema d’espàrrecs com a base, el llom a sobre i ho acompanyarem amb les puntes d’espàrrec saltejades i les gambetes.

 

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s