postres

Pastís de pastanaga

Aquest darrer estiu vàrem visitar Escòcia, un país meravellós que recoman de manera entusiasta. El britànics posen especial atenció a l’hora de prendre el te o de berenar i tenen una varietat de dolços que fa que sigui un plaer asseure’s a la taula. No era gens fàcil per a mi vèncer la temptació. En vaig tastar de boníssims i un dels que més em va agradar va ser un pastís semblant a aquest. En tornar vaig cercar la recepta que més s’hi acostàs i que he anat modificant fins que ha quedat així.

Ja vaig parlar d’aquest pastís el dia que vaig publicar el muffins de pastanaga morada i que vaig fer a partir de la recepta d’avui.

Ingredients
130gr de mantega
200 gr sucre morè
2 ous
170 gr pastanaga ratllada
200 gr farina integral
1 cullereta canyella
1/2 cullereta nou moscada
1/2 cullereta gingebre en pols
3 cullerades llet
50 gr nous
3 culleretes llevadura en pols

Per al glacejat
200 gr formatge cremós
50 gr sucre glas
2 cullerades crema de llet
1 cullerada suc de taronja (opcional)
Ratlladura de mitja taronja (opcional)

Encalentim el forn a 180 ºC. Batem la mantega al punt de pomada en un bol i hi afegim la pastanaga, el sucre i les espècies. Quan estigui ben remenat afegim els ous d’un en un i anam mesclant bé i a mà. Tamisam la farina amb la llevadura i la sal en un altre bol i ho incorporam a la mescla de pastanaga. Ho lligam i hi afegim les nous i la llet. Ho posam en un motllo i ho enfornam durant 50-60 minuts. Quan vegem que ja està, ho treim i ho deixam refredar sobre una reixa. Quan sigui tebi, giram el motllo per treure’l.

Per fer el glacejat mesclam bé la crema de formatge amb el sucre tamisat i la crema de llet. Quan el pastís hagi refredat l’obrim pel mig i hi escampam la crema. Unim de nou les dues meitats i cobrim la part exterior. I ja estarà a punt per menjar!!!!

És recomanable fer el pastís un dia abans de menjar-lo o al matí si és per a la nit. Així està més al punt i pren més cos. El glacejat és preferible posar-lo el mateix dia. També es pot acompanyar amb una salseta de xocolata en lloc de la cobertura que es descriu aquí. Amb les quantitats esmentades surt un pastís per a unes 8 persones.

4 thoughts on “Pastís de pastanaga

 1. Juraria que havia deixat un comentari l’altre dia… M’ha agradat molt aquest pastís!!!!! És completament diferent al que feim a casa!!!!!! Una amiga meva de Llubí, em va recomanar el teu bloc!!!! I l’he afegit als meus seguits!!!!!! Per cert, els macarrons gegants, on els has comprat?? O són fets teus?? Coneixes “La Romanita”? és una tenda on venen pasta fresca feta seva!!!

  M'agrada

  1. Hola Caterina, els macarrons que veus aquí els vaig dur de Roma perquè hi vaig ser fa poc. De totes maneres et recoman la marca “Dececco”. La trobaràs a Mallorca perquè és la que sempre solem menjar a ca nostra. A “la Pajarita” de Palma en venen i també a altres llocs. En aquesta marca tenen aquest tipus de macarró. Segur que els trobes. Conec la Romanita perquè una amiga meva hi viu molt a prop però no he menjat mai allà. Ara record que al polígon de Can Valero hi ha “La Casa Italiana”. Segur que allà trobes els macarrons gegants, però ja et dic que no et serà difícil.
   Enhorabona pel teu blog, no el coneixia i m’he fet seguidora, així estam en contacte. Ja som un bon grapat de mallorquins amb blogs de cuina, podríem fer qualque trobada! Ja veuràs com això del blog crea addicció. Al principi vaig passar per les mateixes fases que tu fins que em vaig decidir i no me n’empenedesc gens. No sé qui és la teva amiga però gràcies per la seva recomanació i gràcies a tu per seguir-me. Fins aviat, salutacions!

   M'agrada

   1. Gràcies per les informacions!!! Demà tenc dinar “romà”, una amiga meva hi ha estat i demà ens convida a dinar de pasta!! jejejeje L’al·lota que em va recomanar el bloc és na Joana d’es forn de ca’n Ramon!!! I avui, fent mercat per sa plaça m’han tornat a parlar del teu bloc, na Laura Perelló, viu a Alaró i m’ha dit que sou família!!! El món és un mocador, i Mallorca més, eh?! Una aferrada i ens veim per la blocoesfera!!!!!!!! Gràcies per fer-te seguidora!!! Jo m’he subscrit als mails!

    M'agrada

   2. Caterina, no funciona la subscripció per e-mail. D’aquí a poc temps canviaré el domini del bloc i es podrà fer. Conec a na Joana i na Laura és la meva osina. Sí, tens raó, a Mallorca tothom es coneix!

    M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s