General · pasta i arròs

Macarrons gegants farcits

Aquesta és la primera recepta de pasta de taulaposada. No acostum a menjar-ne sovint i sempre sol ser al pesto. Fa poc que tenc una màquina per fer-ne de casolana i estic amb les primeres proves. Vull publicar els resultats perquè hi ha molta diferència amb la que es pot trobar al mercat. Quan estigui totalment satisfeta amb algun plat el podreu veure per aquí.

De moment aquí teniu uns macarrons molt fàcils de fer i que es poden farcir de moltes maneres. Sempre va bé aprofitar el que hi ha per la gelera. Les quantitats estan pensades pels macarrons que senyal  (tot i que dependrà una mica de la marca. Aquests eren el n. 8-30 de la casa Garofalo) i basten per a 2-3 persones perquè omplen bastant.

Ingredients
20 macarrons gegants (150 gr aprox.)
5 xampinyons grossos
1 manat d’espinacs
200 gr formatge cremós
1 cullerada de formatge blau
6 cullerades de salsa de tomàtiga
formatge parmesà ratllat
clau, pebre bo, nou moscada, canyella, sal, oli

Bullim els macarrons i els passam per aigua per a refredar-los una vegada cuits. Reservam. Rentam bé els espinacs i els bullim uns minuts. Passam per aigua freda i colam bé. Tallam  els xampinyons ben petits i els passam per la paella amb un raig petit d’oli. Saltejam lleugerament i treim després el suc que facin.

En un bol mesclam els xampinyons, els espinacs ben picats, el formatge cremós, el formatge blau i les espècies al nostre gust. Posam la mescla dins una màniga pastissera i omplim els macarrons d’un en un.

Els col·locam en una palangana prèviament untada d’oli i els cobrim amb la salsa de tomàtiga, el parmesà ratllat i un raig d’oli. Encalentim el forn a 180ºC i en ser calent hi posam la pasta uns 5 o 10 minuts.

És important que les verdures estiguin ben colades a l’hora de mesclar-les amb el formatge, per evitar que ens quedi massa líquid el farcit. El formatge cremós era light i no es va notar la diferència de gust vers l’altre.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s