carn

Picada de vedella a l’estil de Jamie Oliver

En Jamie Oliver és un cuiner de referència per a mi. Ja sé que a molta gent no li agrada perquè el troba poc acurat, ho toca tot amb les mans i és una mica groller en ocasions. Però m’agrada molt veure’l a la cuina. Fa que tot sembli molt fàcil de fer i la manera com explica tot el que envolta el món de la gastronomia és molt didàctica . A més a més, ha fet molta feina per a què a Gran Bretanya canviïn la concepció que tenen de l’alimentació, sobretot a les escoles per a què els infants aprenguin a menjar bé i sa. I per a mi, aquest fet, és un valor afegit.

Aquest post és una variació d’una recepta seva que podreu trobar en el llibre “Las comidas en 30 minutos de Jamie Oliver”. Vos el recoman. Dubt que es puguin fer en el temps que proposa però és cert que no són complicades i val bastant la pena. Aquesta recepta du salsa worcestershire, una salsa anglesa picant. Aquells que no tolereu el coent anau alerta amb el seu ús. A mi m’agrada moltíssim i per mi, encara en podria dur més quantitat. Vosaltres mateixos.

Ingredients
1/2 kg de carn picada de vedella
3 pastanagues
2 cebes
2 porros
2 grells
2 alls
7 cullerades de salsa worcestershire
farigola, romaní, pebre bo, julivert, sal, oli

Primerament pelarem i tallarem la pastanaga, la ceba, la part blanca dels porros i els grells en rodanxes. Posarem un raig petit d’oli en una paella gran i quan sigui calent hi abocarem la carn. Amb una espàtula o una cullera de fusta l’anirem separant per a què no es formin pilots. Quan comenci a daurar-se hi posarem l’all picat petit, la farigola i el romaní. Remenarem una mica i hi abocarem la salsa worcestershire. Quan la carn estigui ben impregnada i melosa afegirem les verdures una darrera l’altra, acabant amb el julivert. Ho deixarem coure a foc mig i ho anirem remenant de tant en tant fins que sigui cuit.

Aquí, com podeu veure, ho vaig acompanyar amb un arròs basmati saltejat a la paella amb poquíssim oli. Amb aquestes quantitats n’hi ha per a 5 persones.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s